Foto: Bibliotheek Het Groene Hart

Maartje is voorleeskampioen van Het Groene Hart

Maartje Bus uit groep 8 van basisschool Klavertje 4 in Oudewater is voorleeskampioen 2018 van Het Groene Hart. 6 en 8 maart moest Maartje zich meten met andere kandidaten uit heel de regio tijdens de regiofinale die werd georganiseerd door Bibliotheek Het Groene Hart. Maartje maakte indruk als “voorlezer én verteller”, aldus de jury, “Maartje’s inleiding bracht iedereen meteen bij de les. Bravo!”

Op 6 en 8 maart organiseerde de Bibliotheek Het Groene Hart de regioronde van de jubileumeditie van De Nationale Voorleeswedstrijd. Dit jaar bestaat de wedstrijd namelijk 25 jaar. De schoolkampioenen van 20 basisscholen traden voor het voetlicht. De voorleeskanjers, allemaal leerlingen uit groep 7 en 8, kwamen uit Harmelen, Woerden, Montfoort, Oudewater, Linschoten en Zegveld.

Lisa Slot en Maartje Bus waren de winnaars van beide avonden. Aan het einde van de tweede voorleesavond duelleerden zij nog een laatste maal. Maartje las voor uit 'De Griezels' van Roald Dahl en Lisa uit 'Foeksia de Miniheks' van Paul van Loon.

En dan nu de landelijke finale?

Maartje gaat als voorleeskampioen van Het Groene Hart door naar de provinciale voorronde op 9 april in theater De Kom in Nieuwegein. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar tenslotte tijdens een groots opgezette finale op 23 mei in Schouwburg Amstelveen.

De Regionale voorleeswedstrijd van Het Groene Hart vond dit jaar plaats in het Futura College Woerden. In de jury zaten: Walter Kok (wethouder Oudewater), Marga Verstoep (vrijwilliger Bibliotheek Het Groene Hart), Jan van der Stoep (oud-bestuurslid Bibliotheek Het Groene Hart en auteur), Saskia Wulterkens (cultuurcoach en coördinator Cultuurhuis Oudewater) en Rob van Amerongen (taalvrijwilliger Taalvisite).

Meer berichten