Het was genieten voor iedereen, zaterdag in de RK-kerk van Montfoort. (Foto: Cultureel Montfoort)
Het was genieten voor iedereen, zaterdag in de RK-kerk van Montfoort. (Foto: Cultureel Montfoort) (Foto: Cultureel Montfoort)

Prachtig Passieconcert vraagt om jaarlijkse traditie

Het was genieten voor iedereen, zaterdag in de RK Kerk in Montfoort, van het Passieconcert door een speciaal samengesteld projectkoor.

Montfoort - Onder dirigentschap van Warno Ruting hebben de circa tachtig hobby-zangers en -zangeressen in vijf repetities een prachtig programma ingestudeerd. De eerste drie nummers waren solostukken uit de Messiah, bewerkt voor koor. Gevolgd door meer 'hits' rondom de tijd van Pasen, zoals Locus iste van Bruckner, Gloria van Vivaldi, Hallelujah van Händel en het bekende Ave Verum van Mozart. Geen makkelijke stukken, maar het is zeker gelukt een hoogwaardige uitvoering te realiseren, ook dankzij de begeleiding op orgel door Gerrit Christiaan de Gier en door het Strijkkwartet van L'Orchestra Particolare. De solostukken door organist en strijkers maakten de avond compleet met herkenbare klanken als Air van Bach en Adagio van Albinoni. Presentator Wilfred Kemp gaf op zijn eigen luchtige manier een toelichting op de werken. Boeiend voor de liefhebbers van klassiek en zeer informatief voor anderen als eerste kennismaking met dit repertoire.
Het aanhoudende slotapplaus van de ruim driehonderd toeschouwers was voor het koor en overige medewerkenden een indrukwekkende beloning. Cultureel Montfoort en de Vrienden van Johannes de Doper hopen een dergelijk concert tot een jaarlijkse traditie te maken.

Meer berichten