De columns van Margreet

Brievenbussen verdwenen!

Keurig werden we een aantal weken geleden door PostNL geïnformeerd over het verwijderen van een aantal brievenbussen in onze gemeenten. Enigszins met begrip heb ik de brief gelezen en de informatie als kennisgeving aangenomen. Tja, tijden veranderen, dat begrijp ik best.

En dat de postbode en de bijbehorende rode brievenbussen mee moeten gaan met de tijd waarin papieren post een aanzienlijk kleinere rol spelen, dat weet ik ook. Ik doe er zelf ook volop aan mee. Maar nu de praktijk. Afgelopen week wilde ik mijn brieven posten. De brievenbus aan de Laan van Snelrewaard is eigenlijk mijn vaste bus voor mijn persoonlijke post. Dicht. Er stond op een vergrendelaar bij de gleuf 'tijdelijk niet in gebruik".
Het irriteerde een beetje, want hij gaat gewoon verdwijnen. Dan maar even naar de Kapellestraat gereden. Mijn tweede optie vaak voor mijn fleurige en bemoedigende kaarten op weg naar vrienden of familie die dat kunnen gebruiken. Dicht. Opnieuw de vergrendeling met dezelfde woorden. En toen stond ik dus verdwaasd te kijken waar ik in hemelsnaam mijn post nu heen moest brengen. In de buurt kon ik geen andere brievenbus bedenken. Of ik moest doorrijden naar de stad. Maar met de auto vond ik dat niet handig. Ik wist wel dat er verderop aan de Waardsedijk, waar ik woon, een brievenbus staat maar die wordt zeer onregelmatig geleegd. Alleen als de postbode er langs komt. En je weet dus tegenwoordig nooit meer op welke tijd dat is. Als je wilt dat je post de volgende dag wordt bezorgd is dat dus geen optie.
Mijn ongenoegen groeide en toen ik de volgende dag weer langs de Kapellestraat reed zag ik een man met een envelop in zijn hand verbaasd weer weg lopen. De rode brievenbus was inmiddels verdwenen. Ik zag de verwarring ook op het gezicht van de man.
Ik ga in ieder geval nu eerst even op onderzoek uit of de toegestane afstand tot een brievenbus volgens de postwet in ons geval niet overschreden wordt. De brief verstuur ik maar per mail....

Shopbox

Meer berichten