Foto: Adri van Rooijen
Foto's van vroeger

Veel bakkers in Montfoort

Regelmatig plaatsen we in deze rubriek een oude foto uit de regio. We weten vanuit de reacties die we ontvangen dat u ze waardeert. Deze week een foto van Adri van Rooijen uit Montfoort. Het verhaal over bakkerij van Iterson in de toenmalige Lievevrouwenhuisstraat werd aangeleverd door Wim van Iterson.

Heeft u ook een leuke of mooie oude foto ergens liggen en zit er een bijzonder verhaal bij? Schroom dan niet om deze foto te delen via deze rubriek. U doet er veel andere lezers een plezier mee. Mail naar redactie.zsn2@persgroep.nl.

MONTFOORT - In de jaren '60 had Montfoort maar liefst 10 bakkers, 6 melkboeren en 6 sigarenwinkels. Op deze foto de bakkerswinkel van de Familie Iterson in het jaar 1964. De bakkerij was een echt familiebedrijf dat in 1893 startte. Opa Iterson bakte nog in een steenoven de gestookt werd met takkenbossen. In 1926 nam zijn zoon het over. Hij ging over op het bakken in een stalen heetwater- oven. Heel modern die tijd. Deze oven werd gestookt met bruinkoolbriketten. In 1961 ging de bakkerij over in handen van Wim van Iterson. Deze stookte eerst met een oliebrander en later met een gasbrander. Het was hard werken in de bakkerij. Een werkweek was zeker 80 uur en alle koekjes in de vitrine zoals de krakelingen werden nog met de hand gemaakt. De broodproductie was nog eenvoudig; tarwe, wit en vloerbrood. Op zaterdag was er krentenbrood en krentenbollen en luxe producten zoals kadetjes en gebakjes. In 1972 stopte bakkerij van Iterson. Op de foto staan Wim van Iterson met zijn vrouw Agatha achter de toonbank.

Shopbox

Meer berichten