De VRU brandweerpost in Oudewater wordt heropend. (Foto: PR)
De VRU brandweerpost in Oudewater wordt heropend. (Foto: PR)

Open huis VRU-brandweerpost Oudewater

Oudewater - De VRU-brandweerpost Oudewater is verbouwd en wordt heropend op zaterdag 19 november. Publiek is hierbij van harte welkom tussen 13.30 en 15.00 uur.

De huidige brandweerpost is in 1975 geopend na de samenvoeging van de brandweer Oudewater met de voormalige brandweer Hoenkoop. In 2010 is de brandweer opgegaan in de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). In 2013 besloot het Algemeen Bestuur van de VRU dat alle brandweerposten moeten voldoen aan de hedendaagse eisen op onder andere het gebied van veiligheid. In Oudewater is vervolgens een werkgroep van start gegaan om de benodigde aanpassingen voor te bereiden. In het voorjaar van 2016 heeft de gemeenteraad het benodigde geld beschikbaar gesteld waarna de aannemer en de leden van de brandweerpost aan de slag zijn gegaan.

Aan het werk

De post heeft zelf voor een belangrijk deel meegewerkt aan de verbouwing. Diverse spullen werden tijdelijk opgeslagen, muren werden gesloopt en tegelwerk en kledingkasten werden verwijderd. Hierna kon de aannemer aan het werk. Nieuwe doorgangen werden gemaakt en oude dichtgemaakt. Sanitair werd aangepast, elektra vervangen, muren gestuukt en nieuwe overheaddeuren geplaatst. Zonnepanelen kwamen op het dak en het hele gebouw werd geïsoleerd en van nieuwe hoog rendement beglazing voorzien. Een vloeistofdichte vloer werd gelegd waarna de lift kon worden geplaatst die de materialen moet vervoeren naar de opslagzolder. Luchtbehandeling werd geïnstalleerd en de uitrukkleding ging in nieuwe kledingkasten. De brandweervereniging installeerde een nieuwe keuken en koffie uitgifte. Kortom in het afgelopen half jaar is er veel werk verzet, zodat de brandweerpost weer helemaal voldoet aan de huidige eisen.

Van harte uitgenodigd

VRU-brandweerpost Oudewater nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen op zaterdag 19 november tussen 13.30 en 15.00 uur in de verbouwde brandweerpost gelegen aan de Biezenwal 3 in Oudewater. Brandweerpersoneel is aanwezig om uitleg te geven. In de ochtenduren vindt de officiële opening voor genodigden plaats.

Veiligheidsregio Utrecht

Brandweerpost Oudewater maakt deel uit van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden