De columns van Margreet

Dichtbij is ook lekker!

Op weg naar Benschop naar het 15-jarig feestje van Stichting Struinen en Vorsen viel me zaterdag de schoonheid van de natuur zo dichtbij al op. Toegegeven dat het zonnetje een aardig straaltje meehielp om de rietkragen langs de Damweg in een prachtig licht te zetten. Neem daarbij wat stroken groen met schapen en lammetjes afgewisseld met boerensloten en mooie wolkenluchten en het plaatje is wat mij betreft compleet. Aangekomen op de landelijke camping waar Struinen en Vorsen samenkwam had ik helemaal een wow gevoel. Een gevoel alsof ik een ver vakantieland binnenstapte en het was toch zo dichtbij. Wat is het hier in ons Groene Hart toch mooi!
Mijn ademhaling verdiepte zich ongemerkt en ontspanning trok door mijn lijf en leden. Zoveel natuurschoon, ruimte en rust op een steenworp afstand. Toen daarna de presentatie van een nieuwe fietsroutekaart door onze regio werd gelanceerd kwam de vraag aan mezelf weer binnen. Waarom fietsen we alleen maar tijdens vakanties allerlei mooie fietsroutes? En waarom niet gewoon hier in onze eigen buurt?
Een paar jaar geleden betrapte ik me zelf er al eens op dat ik tijdens een vakantie met veel plezier gebruik maakte van de fietsknooppunten en ze hier gewoon links liet liggen. Wat van ver komt is lekker, zegt men wel eens. Tijdens een vakantie zoeken we de mooie fietsroutes en leuke bezienswaardigheden steevast op. Maar misschien doen we dat wel eens te weinig in onze eigen regio.
Na de presentatie afgelopen zaterdag heb ik me in ieder geval weer eens voorgenomen om op een vrije dag in onze eigen omgeving te gaan vorsen en struinen. Er is hier immers zoveel moois te zien en te beleven! Net zoals we wel eens in de boot een tochtje maken over de IJssel gaan we deze zomer maar eens vaker de fiets weer pakken. Want ik ben er van overtuigd dat wat van dichtbij komt wel eens net zo lekker kan zijn!

Shopbox

Meer berichten