Opnieuw werden acht inwoners van Oudewater overvallen door de eer om gedecoreerd te worden. Met de gebruikelijke smoesjes werden zij nietsvermoedend naar de Sint Fransiscuskerk gelokt. (Foto: Bert van der Horst)
Opnieuw werden acht inwoners van Oudewater overvallen door de eer om gedecoreerd te worden. Met de gebruikelijke smoesjes werden zij nietsvermoedend naar de Sint Fransiscuskerk gelokt. (Foto: Bert van der Horst) (Foto: Bert van der Horst)

Lintjesregen ook in Oudewater een happening

Het fenomeen Lintjesregen is elk jaar weer een happening. De meestal tot op het laatst geheim gehouden bekendwording van de inwoners die een koninklijke onderscheiding ontvangen is voor betrokkenen vaak een complete verrassing. De eer om een lintje van de Koning te ontvangen viel acht burgers ten deel.

Oudewater – Na afloop van de bijeenkomst in de Sint Fransiscuskerk komen de verhalen los van hoe men de nieuw gedecoreerden die ochtend nietsvermoedend met één of andere smoes naar de kerk had weten te krijgen. Burgemeester Pieter Verhoeve had hen de versierselen opgespeld passend bij een Lid van de Orde van Oranje Nassau onder toeziend oog van Willibrord van Beek, de commissaris van de koning in Utrecht. De burgemeester had in zijn toespraak veel lovende woorden voor deze acht burgers. Hierbij de gedecoreerden met in het kort hun staat van dienst.
Arie Breur (1944) is meer dan een halve eeuw betrokken in vrijwilligerswerk. Lokaal werd hij bekend vanwege zijn inzet voor Hospice Oudewater en de Loopgroep. Landelijk zette hij zich jaren in voor het CNV. Theo Lucassen (1944) doet al meer dan 58 jaar vrijwilligerswerk. Bestuurslid bij o.a. RK Plattelandsjongeren, Stichting Sint Lucia fonds, Volkstuinders Vereniging Oudewater. Walther Kok (1944) werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij zet zich al 16 jaar in voor politiek en toerisme. Zowel de PvdA, Proud als de Heksenwaag zagen zijn verbindende kwaliteiten graag. Adrie van den Hoogen (1946) voert vanaf de oprichting van de Onafhankelijken diverse taken uit. Bij volleybalvereniging Jupiter en bij de Stichting Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart vervult hij een belangrijke rol. Corrie Verduijn e/v van der Heiden (1951) is betrokken bij veel kerkenwerk. Daarnaast is zij actief bij de Heksenketel Vakantieweek, intocht van Sint Nicolaas, Stichting Vrienden van Oudewater e.a. verenigingen. Nettie Stoppelenburg (1957) heeft veel betekend voor het in kaart brengen van de geschiedenis van Oudewater. Zij is vanaf 1988 actief lid van de Geschiedkundige Vereniging Oudewater. Ze had een belangrijke bijdrage in het tot stand komen van het Touwmuseum. Mariëtte Versluijs (1962) is actief betrokken bij Buurtvereniging Pinkeltje, Hospice Oudewater en de Wereldwinkel. In deze vrijwilligerstaken is ze gewaardeerd door haar ervaring, betrokkenheid en passie. Als laatste werd Arjan Tegelenbosch (1980) een lintje opgespeld. Hij is al meer dan 20 jaar als programmaleider en hoofd techniek een drijvende kracht achter Midland FM. Hij is van alle markten thuis en daardoor veelzijdig inzetbaar. Voor de kleine omroep onmisbaar.

Meer berichten