Foto: Hans van Oosterhoudt

Dealersbende Montfoort en Oudewater opgerold

Met de aanhouding van een 27-jarige Utrechter heeft de politie de hoofdverdachte van een dealernetwerk aangehouden met veel klanten in onder andere Oudewater en Montfoort. Ook een 25-jarige man uit Vleuten werd opgepakt.

Oudewater/Montfoort - De actie is een slotstuk van een maandenlang vervolgonderzoek door de recherche na de eerdere aanhouding van twee dealers op heterdaad in Montfoort en Oudewater in mei en juli vorig jaar. De recherche ontdekte dat zeer korte tijd na aanhouding van een dealer de handel daar werd overgenomen door een andere dealer onder gebruikmaking van dezelfde naam 'Max' en hetzelfde telefoonnummer. Een aantal van deze dealers liep tijdens de loop van het onderzoek zelf op heterdaad tegen de lamp door verdachte gedragingen.

Bij recente aanhoudingen van deze dealers in Montfoort zijn tientallen ponypacks met cocaïne aangetroffen. Uiteindelijk kwam zo ook de hoofdverdachte in beeld. Hij fungeerde als spil in het netwerk. Naspeuringen leverden bewijs op dat hij zich al geruime tijd bezighoudt met drugshandel in Montfoort en Oudewater en waarschijnlijk in een groter gebied.

De eerdere aanhoudingen vormden destijds aanleiding om tachtig klanten uit Montfoort en Oudewater een sms te sturen met de melding dat hun nummer was gevonden in de in beslag genomen dealertelefoons.

Meer berichten