Coby Feller coördineert ook weer de derde mozaiekbank voor Oudewater. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Coby Feller coördineert ook weer de derde mozaiekbank voor Oudewater. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Touw wordt thema voor derde mozaïekbank

Nog maar een maand nadat de tweede mozaïekbank werd onthuld zijn er plannen voor een derde exemplaar.

Oudewater - Coby Feller (coördinator) had het misschien wel gehoopt maar niet verwacht dat er zo snel een derde mozaïekbank gaat komen. Ze vertelt dat Saskia van der Lee (nazaat van het familiebedrijf van de Touwfabriek in Oudewater) had gereageerd op het artikel over plaatsing van de tweede mozaïekbank. "Wat zou het leuk zijn als er een derde bank zou komen met het thema Touw, van grondstof tot eindproduct", zegt zij.

Al gauw bleek dat de familie Van der Lee bereidt was voor de financiële kosten van 4000 euro garant te staan. Haar broer Gijsbert en haar man Rolf stonden helemaal achter het plan om deze mozaïekbank te laten maken. Het is een particulier initiatief en de bank zal ergens in de nieuwe wijk De Oude Touwfabriek geplaatst worden. Inmiddels is er contact geweest met de huidige directeur van de Touwfabriek om deze een keer te kunnen bezichtigen zodat dit wellicht meegenomen kan worden in het uiteindelijk ontwerp.

Iedereen die een ontwerp wil maken over 'Touw, van grondstof tot eindproduct' is van harte uitgenodigd om de daarvoor bestemde lijntekening op te halen bij Coby Feller of van de facebookpagina te halen Oudewater Zit Goed. In februari wordt besloten welk ontwerp er uiteindelijk voor de bank gebruikt gaat worden. Opnieuw zal Tamara Sille dan haar advies geven over ontwerp, kleurkeuze en vormgeving.
Coby Feller is blij met dit thema. "Het is echt een geelbuiken thema." De mozaïekers zitten na de twee banken niet stil. Momenteel geeft Feller een workshop om een miniatuur mozaïekbank te mozaïeken. Voor het maken van de derde bank wordt nog wel een ruimte gezocht waarin de 1750 kg wegende bank een aantal maanden kan staan.
Info: oudewaterzitgoed@gmail.com.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden