Meer hulp na brand Blokland in voorbereiding

Bij een felle uitslaande brand is vorige week een boerderij op Blokland volledig in de as gelegd. Een drama voor de bewoner.

Montfoort - Al na een dag is Petra van den Brink, samen met haar broer Ronald en haar vriend Vincent via Facebook een crowdfunding actie gestart. "Je moet er toch niet aan denken dat iemand zijn hele hebben en houwen in een paar uur tijd in vlammen ziet opgaan", zegt Petra. "Ik ben hier op Blokland opgegroeid en mijn ouders wonen er nog steeds. De familie Peek zijn nagenoeg hun naaste buren."

Voor Petra is het echt belangrijk om de familie Peek te helpen en dat is in dit geval meer dan een hart onder de riem steken. "Hans Peek en zijn zoon Frans zijn gewoon vreselijk zwaar getroffen. Er is helemaal niets meer over dan een resterende hoop puin van wat eens hun boerderij en woning was" vervolgt Petra van den Brink. Zij heeft haar rekeningnummer bij de Rabobank in Montfoort opengesteld en hoopt dat de mensen veel zullen geven. De eerste bedragen komen al binnen op het nummer NL59 RABO 0 13 46 63 802 ten name van P.v.d.Brink. Schrijf er wel even bij dat het gaat om "hulp na brand". Het aanbieden van nieuwe huisraad is erg aardig, maar Frans Peek heeft nu geen huis. Financiële hulp is op dit moment meer dan welkom.

De EmTé in Montfoort heeft direct voor 250 euro waardebonnen aan Petra gegeven, zodat de eerste nood kan worden gelenigd. Steigerhout Montfoort heeft inmiddels toegezegd dat, wanneer de woning weer is opgebouwd, er bij hun een nieuwe tafel mag worden uitgezocht.
Petra vertelt dat zij de waardebonnen inmiddels aan Hans Peek heeft overhandigd. "Hij heeft die in grote dank aanvaard. Mijn geldinzameling gaat gewoon verder, want dat is op dit moment erg belangrijk. De verzekering is deze week pas gestart met het onderzoek en afhankelijk van de uitslag zullen de verzekeringspenningen zeker niet volgende week al worden uitbetaald."

Intussen is ook vader Adriaan van den Brink aangeschoven. Hij vertelt dat er een bijeenkomst is van het comité Blokland. "Wij kennen niet alleen feestelijkheden hier op Blokland, maar ook in tijden van rouw of grote misère komen wij bij elkaar. De Bloklanders vormen al heel lang een hechte gemeenschap. Daarom gaan wij bespreken op welke manier wij de familie Peek kunnen ondersteunen."

Wat er gebeurde

Het is in de nacht van 1 op 2 mei als er brand uitbreekt in de woonboerderij van Hans Peek aan Blokland. Hans wordt gewekt door zijn hond die op de slaapkamerdeur staat te krabbelen. Slechts gekleed in een onderbroek ontvlucht Hans zijn huis en waarschuwt de buren. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig staat het pand al volledig in brand. Het is triest te moeten constateren dat Hans' redder de brand niet heeft overleefd. De brandweer heeft de naastgelegen schuren weten te behouden. Van de woning rest alleen een bouwval.
Nader onderzoek moet nog aan het licht brengen hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Meer berichten