De foto van Koster's Goederenhandel in Montfoort werd gemaakt ter ere van het 12,5 jarig bestaan
De foto van Koster's Goederenhandel in Montfoort werd gemaakt ter ere van het 12,5 jarig bestaan (Foto: Margreet Nagtegaal)
Foto's van vroeger

Koster' s Goederenhandel

Regelmatig plaatsen we in deze rubriek een oude foto uit de regio. We weten vanuit de reacties die we ontvangen dat u ze waardeert. Deze week kregen we een foto met verhaal van Adri van Rooijen uit Montfoort. Heeft u ook een leuke of mooie oude foto ergens liggen en zit er een bijzonder verhaal bij? Schroom dan niet om deze foto te delen via deze rubriek. U doet er veel andere lezers een plezier mee. Mail naar redactie.zsn2@persgroep.nl. en we komen de foto en het verhaal graag ophalen.

Deze week een prachtig oud plaatje van Koster' s Goederenhandel. Koster' s Goederenhandel werd opgericht in 1948 door H.W. Koster en G.P. Benschop. Omdat de heer Koster ook waagmeester was, werd het bedrijf opgestart vanuit de Waag. Ze begonnen met voornamelijk militair schoeisel, daarna ook met kleding en dekens. Ze verhuisden in 1956 naar de Achterstraat vanwege ruimtegebrek. In 1960 kwam Jan Marree in dienst als magazijnmeester en het bedrijf groeide hard in die tijd. Er waren vier schoenmakers in dienst en de kleermaker Arie Snel werkten in hun eigen atelier. Totaal was er tien man personeel voor het vele magazijnwerk en ook de vertegenwoordigers op de weg. In de jaren '80 werd gestart met het maken van werkkleding. Momenteel heeft de zoon van Jan Marree, Michiel Marree, de zaak overgenomen en is het een modern bedrijf geworden dat steeds met zijn tijd is meegegaan. De foto werd gemaakt tijdens het 12,5 jarig bestaan, dat natuurlijk feestelijk werd gevierd.

Meer berichten