De leerlingen van Muziekhuis Oudewater aan de slag met Gitty Pregers. (Foto: Muziekhuis)
De leerlingen van Muziekhuis Oudewater aan de slag met Gitty Pregers. (Foto: Muziekhuis) (Foto: Muziekhuis Oudewater)

Leerlingen Muziekhuis krijgen les van musicalster Gitty

Het was zaterdag een bijzondere dag voor de theater- en musical leerlingen van Muziekhuis Oudewater. Zij kregen een masterclass van musicalactrice Gitty Pregers, bekend van onder meer de The Lion King, zowel in Nederland als in Londen.

Oudewater - De dag werd afgetrapt door de Theater Kids 7-9 jaar. Zij studeerden met Gitty het nummer 'Baas Van Het Land' in. De kinderen zongen er op los en toen zij het lied onder de knie hadden, werd gewerkt aan zanginterpretatie. De kinderen gingen aan de slag met de vragen als wie ben je als je dit lied zingt en waarom zing je het. Daarna werd alles samengevoegd; zang, dans en drama.
Daarna kwamen de leerlingen van de Musicalles 10-15 jaar aan bod. Zij speelden pas nog hun eigen voorstelling Peter Pan en krijgen nu tot aan de zomervakantie masterclasses door professionals uit de theaterwereld in theatersport, zanginterpretatie en podiumpresentatie. Met Gitty gingen zij aan de slag met het nummer 'Hakuna Matata' en bespraken alle ins- en outs over dit nummer. Van welke rollen binnen 'The Lion King' het lied zingen tot wat Hakuna Matata betekent. De kinderen leerden zich zo inleven in de personages. Toen ook de noten waren ingestudeerd zetten zij met elkaar een act rondom het nummer in elkaar met zang, beweging en spel.
Ook deze kinderen mochten Gitty allerlei vragen stellen over het spelen in een musical.

Meer berichten