Langzaam verplaatste de Moving Citycam zich door Linschoten (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)
Langzaam verplaatste de Moving Citycam zich door Linschoten (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Speciale fietsfilm voor hometrainer Lindewaard

In Linschoten zijn vrijdag filmopnames gemaakt voor een virtuele fietstocht. De Silverfit filmbeelden zijn speciaal gemaakt voor de bewegingstrainer van woonzorgcentrum De Lindewaard. De film wordt gebruikt voor een hometrainer met speciaal beeldscherm.

Linschoten - Voorafgaand had een werkgroep een 14 kilometer lange fietsroute door woonwijken en buitengebied uitgestippeld. Alleen de wijk Voorvliet bleef buiten beeld vanwege wegwerkzaamheden. Cameraman De Vries was tevreden. Met een ultra groothoeklens zijn mooie en afwisselende beelden vastgelegd. . ''Woonwijken, historische dorp, een kasteeltje, de prachtige natuur, kortom geweldig!''
Het parcours was bedacht door Piet Romijn en tijdens proefritten op de duofiets door Piet Hilgeman en Pieter van Vlaardingen wat aangepast. Duofietsers begeleidden en instrueerden het filmteam onderweg. Met een vaartje van 10 kilometer verplaatste de Moving Citycam zich met gebruik van een futuristische duo-scootmobiel langs de smalle landweggetjes.
De aanschaf van zowel hometrainer met beeldscherm als de film zijn een initiatief uit 2016 van de WelThuis cliëntenraad. Dankzij sponsoring en giften werd de virtuele fiets al snel na de verhuizing in De Lindewaard geplaatst. De film kon worden gerealiseerd door sponsoring van de Nazomermarkt en Vrienden van de Lindewaard.

Meer berichten