Het echtpaar Scheel vierde afgelopen weekend hun briljanten huwelijksfeest, waarbij Albert Scheel zijn bruid Helena verraste met 65 rode rozen. (Foto: Paul van den Dungen)
Het echtpaar Scheel vierde afgelopen weekend hun briljanten huwelijksfeest, waarbij Albert Scheel zijn bruid Helena verraste met 65 rode rozen. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Echtpaar Scheel 65 jaar getrouwd

Afgelopen zaterdag was het 65 jaar geleden dat Albert Scheel (89) en Helena Verheul (88) elkaar op 9 juni 1953 in Montfoort het ja-woord gaven. Een memorabel aantal jaren dat in het voorbije weekend groots gevierd werd.

Montfoort - Vrijdagmiddag komt burgemeester Petra van Hartskamp het briljanten huwelijkspaar in hun woning aan de Achterdijk feliciteren. Samen met een bos bloemen brengt zij haar gelukswensen over en geniet in de prachtig onderhouden tuin aan het water van de verhalen uit de afgelopen decennia. Het echtpaar Scheel kreeg vijf kinderen, twee zonen en drie dochters, maar inmiddels zijn er acht kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. De beide echtelieden genieten nog van een redelijke gezondheid, al is Helena inmiddels wel wat minder goed ter been. Als Albert eenmaal begint te vertellen, glinsteren zijn pretogen. "Ik was pas 12 jaar toen ik in de kersenboomgaard van Kurver, Van den Berg en Van den Hadelkamp ging werken. Daar moest ik tot 's avonds laat met een ratel de kraaien en de spreeuwen verjagen en dat voor een rijksdaalder per week. Vanaf mijn 18e zat ik in de aardappelen en witlof bij Karel Doesburg. Daarna ging ik in militaire dienst en speelde twee jaar bugel bij het muziekkorps van de Huzaren van Boreel in Amersfoort."
Na zijn diensttijd ging hij aan de slag bij de coöperatie De Vier Gemeenten, waar hij tot zijn pensioen bleef werken. Muziek loopt als een rode draad door zijn leven. Zijn vader speelde, samen met vier zonen bij St. Carolus. Ook stond hij 15 jaar in het eerste elftal van MSV'19, was bijna 10 jaar vrijwilliger bij de scootmobielclub van de SWOM en hielp mee tijdens de fietstochten. Albert biljart nog steeds, samen met zijn zoon Jaap en schoonzonen Toon en Arnold in de competitie bij Kasteelzicht. Helena was voor haar huwelijk huishoudster bij verschillende Montfoortse families. Ook maakte zij bij Vendrig-Kurver dekens voor Roemenië en was ook de steun en toeverlaat in de gezinnen van haar eigen kinderen.
Het begon allemaal op die zondag eind veertiger jaren toen Albert met vriendin over de Nieuweweg (nu de Provinciale weg) wandelde. Daar liep ook Helena uit Willeskop met twee vriendinnen. Albert zei toen tegen zijn vriendin: "Met haar ga ik trouwen" waarop zijn vriendin zich omdraaide en kwaad wegliep. Albert en Helena hadden bijna 7 jaar verkering en kennen elkaar nu uitgerekend 71 jaar! Na hun huwelijk woonden zij 1,5 jaar in de Verlengde Hoogstraat voordat zij in 1955 hun huidige woning aan de Achterdijk betrokken. Albert zegt uit de grond van zijn hart: "Ik ben met een knappe vrouw getrouwd" wat bij Helena een kleine glimlach op haar gezicht tovert. "Ik kan mijn hele familie wel een tien geven en daar zijn wij dankbaar voor."

Shopbox

Meer berichten