Foto:
De columns van Margreet

De glasvezeldraad kwijt

Wij wonen in het buitengebied van Oudewater. Buiten de bebouwde kom. Waar internet door de afstand naar de centrale een kwart van de snelheid overhoudt van waar je voor betaalt: 20 MB en geen 80. Maar dat ging veranderen. Ook glasvezelaansluiting in het buitengebied. Daarom kregen de bewoners in het buitengebied de afgelopen maanden allerlei informatie toegestuurd en waren er diverse informatieavonden.

Goed geregeld zou je zeggen. En ook mijn man ging naar de eerste informatieavond toe. De eerste aanbieder van glasvezel in het buitengebied was Glasvezel buitenaf.
Al gelijk aan het begin van de campagne was duidelijk dat er concurrerende glasvezelaanbieders zouden zijn. En ja, niet lang daarna meldde firma Glasdraad zich aan. Zelfde aanpak. Informatie via de brievenbus en informatieavonden. Beiden hadden ze een deadline van 9 juli. Voor die datum moesten ze 50 % aanmeldingen hebben, kon het überhaupt doorgaan. Mijn man begon te twijfelen na de tweede aanbieder. We hadden ons inmiddels opgegeven bij Glasvezel Buitenaf en je kon niet zomaar weer overstappen. Maar zo hoorde hij, Glasvezel buitenaf gaat het toch niet redden en dan konden we alsnog gewoon overstappen naar Glasdraad. Het telefoontje was al verdacht want toen hij belde naar Glasvezel buitenaf kreeg hij iemand van Glasdraad aan de lijn! Rara hoe kan dat? Toen kregen we een brief op 4 juli, dus voordat de termijn afgesloten was, van Glasvezel buitenaf. "Gefeliciteerd", was de aanhef van de brief. "U krijgt glasvezel. Maar niet van ons! Maar via de Rekam. Nog nooit zoiets meegemaakt. We werden gefeliciteerd omdat zij verloren hadden! En toen kwam vorige week de advertentie en het persbericht; Glasvezel buitenaf gaat glasvezel aanleggen in ons Groene Hart. Ik ben echt de glasvezeldraad kwijt! Want zijn die twee partijen nu concurrenten of gewoon stiekem al die tijd maatjes geweest?

Margreet Nagtegaal

Shopbox

Meer berichten