Wie kent nog de voddenboer Jacob Keizer uit Montfoort?
Wie kent nog de voddenboer Jacob Keizer uit Montfoort? (Foto: )
Foto's van vroeger

Een gulden voor een dode kat

Regelmatig plaatsen we in deze rubriek een oude foto uit de regio. We weten vanuit de reacties die we ontvangen dat u ze waardeert. Deze week kregen we opnieuw een foto met verhaal van Adri van Rooijen uit Montfoort. Heeft u ook een leuke of mooie oude foto ergens liggen en zit er een bijzonder verhaal bij? Schroom dan niet om deze foto te delen via deze rubriek. U doet er veel andere lezers een plezier mee. Mail naar redactie.zsn2@persgroep.nl. en we komen de foto en het verhaal graag ophalen.

De Oude Boomgaard is een straat in het centrum van Montfoort en vormt de verbinding tussen de Korte Kerkstraat en de Lieve Vrouwegracht. De naam is afkomstig van een boomgaard die op deze plaats gelegen heeft. De straat is al terug te vinden op een oude kaart van J. Blaeu uit 1649. Er is ook een huis geweest met dezelfde naam. Het St. Antonius Gesticht met de tuin ligt deels lang de Oude Boomgaard. Het bejaardenhuis St. Antonius werd vanaf 1933 bewoond door de eerste echtpaar. Op de hoek van de Lieve Vrouwegracht en de Oude Boomgaard had Jacob Keizer in de jaren zestig zijn pakhuis.
Hij was een voddenman en hij kon alles gebruiken. Als een poes werd aangereden kon je de dode poes daarheen brengen en beurde je een gulden per kat. Voor kleine jongens die dat deden een enorm bedrag. Jacob Keizer was een bekende joodse inwoner van Montfoort. Zijn transportfiets wordt nog steeds in de Montfoortse oudheidskamer bewaard.

Meer berichten