Nieuwbouw in Snelrewaard
Nieuwbouw in Snelrewaard (Foto: )
Foto's van vroeger

Bouwen in Snelrewaard

Regelmatig plaatsen we in deze rubriek een oude foto uit de regio. We weten vanuit de reacties die we ontvangen dat u ze waardeert. Deze week kregen we een oude foto met verhaal van mevr. Snel uit Snelrewaard. Heeft u ook een leuke of mooie oude foto ergens liggen en zit er een bijzonder verhaal bij? Schroom dan niet om deze foto te delen via deze rubriek. U doet er veel andere lezers een plezier mee. Mail naar redactie.zsn2@persgroep.nl. en we komen de foto en het verhaal graag ophalen.

In de jaren '50 was er dringend behoefte aan nieuwbouw in Snelrewaard. Omdat Snelrewaard geen eigen dorpskern had en vooral een agrarische gemeenschap was, kon een nieuwbouwwijk toen lastig gerealiseerd worden. Besloten werd daarom om langs de Waardsedijk, dichtbij Oudewater, de nieuwbouw neer te zetten. In de jaren '70 werd wel gekozen voor een echte nieuwbouwwijk in Snelrewaard, De Laan van Snelrewaard en Pastoorsakker werden toen gebouwd.
Er werd in de jaren erna gesproken over opheffing van Snelrewaard. Maar na veel touwtrekkerij met Oudewater is de naam Snelrewaard uiteindelijk toch gebleven. Een kleine strook werd bij Montfoort gevoegd. Op de foto uit 1960 was de Waardsedijk nog niet geasfalteerd. Een trottoir is er nooit gekomen. Wat opvalt zijn de bovengrondse elektriciteitsleidingen. Pas in de jaren '80 werden deze bovengrondse aansluitingen door de PUEM afgeschaft.

Shopbox

Meer berichten