Een spannend theater maakt de Duurzame Markt ook aantrekkelijk voor kinderen mét hun ouders. (Foto: Let's do it Kids)
Een spannend theater maakt de Duurzame Markt ook aantrekkelijk voor kinderen mét hun ouders. (Foto: Let's do it Kids) (Foto: Let's do it Kids)

Duurzaamheid is in Oudewater ook voor kinderen

Inmiddels is het de vierde editie van de Duurzame Markt Oudewater (DMO). Dit jaar is het gelukt om ook iets met en voor kinderen te doen op deze markt. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en dat is in een thema als duurzaamheid wel zeer van toepassing. Kom en laat je verrassen!

Oudewater – Elk jaar rond de dag van de duurzaamheid wordt de Duurzame Markt georganiseerd in het centrum van de stad. De opzet van de duurzame markt is sinds de start vier jaar geleden hetzelfde gebleven. Duurzaamheid in de breedste zin van het woord onder de aandacht brengen van de inwoners van Oudewater. Zodat je geïnspireerd, gemotiveerd en verrast kan worden om meer bewuste keuzes te durven maken die beter zijn voor ons milieu en de duurzaamheid. Let's do it Kids zal tijdens de DMO drie keer de educatieve poppentheater voorstelling Foomps te water! opvoeren. Een theater vol humor en muziek. De kinderen krijgen tijdens dit spannende theater van alles mee over afval, ecologie en milieu.
Sjaak Veeken van Let's do it Kids vertelt: "Wij werken veel op basisscholen om kinderen te vertellen over de plastic soep, hergebruik en afvalscheiding. Kinderen nemen dat weer mee naar huis en voeden vaak de ouders hierin op."
Ze werken met theater maar ook met een 'expeditie' zwerfvuil opruimen. Kinderen gaan met ouders en begeleiders de buurt schoon maken. Hij vertelt dat zowel ouders als kinderen zich verbazen over de hoeveelheid zwerfafval bij hen in de buurt. Ze zien dan zelf dat de plastic soep begint op hun eigen stoep! "Kinderen zijn soms betere opvoeders dan de ouders."
Het theater is ook voor volwassenen erg leuk om te zien. Het theater wordt steeds afgewisseld met muziek van Kleinbandje. Ze zijn beiden op het marktplein te vinden. Daar is ook de Share Fair te vinden. Het leukste weggeefplein van Oudewater. Breng er je overtollige maar nette huisraad en neem mee wat je zelf kunt gebruiken. Gewoon gratis! Omdat we allemaal veel teveel spullen ongebruikt ergens laten staan; dit in het kader van hergebruik.

Zaterdag 13 oktober is weer de gezellige en leerzame Duurzame Markt Oudewater. Van 10.00 tot 16.00 zijn er stands met typisch duurzame artikelen of informatie. Net als voorgaande jaren is er de Share Fair om overtollige huisraad weg te geven. Nieuw dit jaar is een kindertheater die kinderen meeneemt in een spannend avontuur rond het thema zwerfvuil en hergebruik. Daarna wordt er met de kinderen geknutseld. Het kindertheater wordt afgewisseld met livemuziek van Kleinbandje. Beiden zijn de hele dag aanwezig.

Meer berichten