Wethouder Bob Duindam van Oudewater en Remon van Breukelen hijsen de regenboogvlag.
Wethouder Bob Duindam van Oudewater en Remon van Breukelen hijsen de regenboogvlag. (Foto: Alex de Kuijper)

Regenboogvlag in top in Oudewater op Coming Out Day

Oudewater - Alle Oudewaternaren moeten zichzelf kunnen zijn. Geen discriminatie van minderheden. Dat staat in het coalitieakkoord 'Voor Oudewater, mèt Oudewater'. Met het hijsen van de regenboogvlag bij het Stadskantoor op Coming Out Day vraagt de gemeente aandacht voor minderheden om gemakkelijker voor hun seksuele voorkeur uit te komen.

Coming Out Day vindt elk jaar plaats op 11 oktober. Het is de bedoeling dat lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders- en intersekse personen (LHBTI) zich veilig en prettig voelen in hun eigen omgeving en optimaal kunnen deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. 

De meerderheid van de Oudewaterse gemeenteraad heeft eerder dit jaar een regenboogstembusakkoord ondertekend. Daarmee spreken de ondertekenaars uit dat zij zich inspannen om maatregelen uit te voeren op het gebied van LHBTI-emancipatie. 

Locoburgemeester Bob Duindam: ''Je merkt dat de verdraagzaamheid ten opzichte van sommige minderheidsgroepen in Nederland onder druk staat. Met het hijsen van de regenboogvlag laten wij weten dat iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig en geaccepteerd voelt in Oudewater.'' 

Bij het hijsen van de vlag kreeg Duindam assistentie van Remon van Breukelen. Als vertegenwoordiger van een minderheidsgroepering hecht deze Oudewaterse ondernemer veel belang aan de aandacht die de gemeente geeft aan Coming Out Day.
 

Meer berichten