Tot groot genoegen van heel Linschoten heeft Stichting Linschoten Belang het voor elkaar: De Vaart komt weer beschikbaar voor plaatselijke activiteiten. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)
Tot groot genoegen van heel Linschoten heeft Stichting Linschoten Belang het voor elkaar: De Vaart komt weer beschikbaar voor plaatselijke activiteiten. (Foto: Janneke Severs-Hilgeman) (Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

De Vaart komt weer beschikbaar voor activiteiten

Tot groot genoegen van de Linschotense bevolking, verenigingen en organisaties heeft Stichting Linschoten Belang (LiBel) het voor elkaar: dorpshuis De Vaart komt weer ter beschikking voor lokale activiteiten.

Linschoten - LiBel heeft op verzoek van de gemeente samenwerking gezocht met Stichting Beheer Sporthallen Montfoort-Linschoten. Het resultaat: een intentieverklaring die ook de gemeente houvast biedt. Eindelijk is er weer toekomst voor ondergesneeuwde dorpsactiviteiten.
De bouw van het dorpshuis werd in 1974 mogelijk door jarenlange acties en geldinzamelingen. Vele jaren was De Vaart het kloppend hart van het verenigingsleven. Toen de gemeente in 2012 bekend maakte dat het zalencentrum gesloopt zou worden, moesten de verenigingen uitwijken naar kleinere ruimtes elders. LiBel heeft zich al die tijd ingezet om het dorpshuis te redden van de sloophamer. Door dit initiatief van LiBel verschijnt weer licht aan de horizon voor de lokale verenigingen. "Na bijna zeven jaar wordt De Vaart weer gereed gemaakt voor gebruik. Het heeft al veel te lang geduurd", aldus LiBel-voorzitter Frans van Petegem.
Voor informatie én reserveringen: www.stichtinglibel.nl of www.sbml.nl

Meer berichten