Bij de start van de restauratie metselt Marieke Lejeune als een geroutineerd metselaar de eerste stenen op de stadsmuur in Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)
Bij de start van de restauratie metselt Marieke Lejeune als een geroutineerd metselaar de eerste stenen op de stadsmuur in Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Restauratie stadsmuur van start met eerste steen

Met het opmetselen van een aantal oude stenen werd vorige week dinsdag het startsein gegeven voor de definitieve restauratie van de stadsmuur in Montfoort.

Montfoort - In zijn openingswoord noemde Peter Versloot van de Stichting Behoud Monumenten dit feestelijke moment en een mijlpaal in dit complexe project. "Vanaf vandaag gaan we bouwen en restaureren. Alle eer aan Marieke Lejeune die zich hiervoor hard heeft gemaakt en daarin zowel de raad als het college daarin heeft meegenomen."
Hierna was het aan oud-wethouder Marieke Lejeune die, gade geslagen door tal van genodigden, de truffel met mortel ter hand nam om vervolgens een aantal oude kloostermoppen op de bovenzijde van de stadsmuur te metselen. In haar ambtsperiode heeft zij zich, samen met haar beleidsmedewerkers en alle overige betrokkenen, volhardend ingezet om de steeds verder in verval geraakte stadsmuur voor de toekomst te behouden.
Marieke Lejeune: "Van alle projecten die ik in de afgelopen jaren heb mogen doen, vind ik dit toch wel de mooiste. Zeker als je weet hoeveel eerdere pogingen tot herstel van deze muur zijn gestrand."

Inmiddels zijn voor iedereen de eerste resultaten al duidelijk zichtbaar.

Meer berichten