Maatje Metske laat bij haar garagedeur haar grote spaarpot zien. Hij moet vol voor Stichting Kinderen en Kansen. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Maatje Metske laat bij haar garagedeur haar grote spaarpot zien. Hij moet vol voor Stichting Kinderen en Kansen. (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: Margreet Nagtegaal)

De spaarpot vol voor Kinderen en Kansen

Eerder zette Maatje Metske zich in voor een schooltje in India. Nu wil ze geld inzamelen voor Stichting Kinderen en Kansen, die zich inzet voor kinderen met de ziekte van Sanfilippo, door het organiseren van knutselmiddagen.

Oudewater – Maatje heeft een achterneefje met een zeer ernstige stofwisselingsziekte, de ziekte van Sanfilippo, een levensbedreigende ziekte die voorkomt bij zo'n 80 kinderen in Nederland. Ze worden meestal niet ouder dan 18 jaar. Maatje wil zich daarvoor inzetten door in haar garage elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 een knutsel- of spelmiddag te organiseren en vraagt daarvoor een bijdrage van 5 euro. "Iedereen is welkom. Je mag doen wat je leuk vindt, bijvoorbeeld handwerken, kaarten of knutselen. Dat overleggen we samen." Op 26 oktober is een vrijblijvende kennismakingsmiddag. Je kunt gewoon binnenlopen. Haar garagedeur is aan de Wijngaardstraat tegenover nummer 14. Er staat een bordje "Hier is het". Er zijn al wat aanmeldingen, maar er kan nog meer bij. Maatje heeft heel veel ideeën voor deze middagen, maar wil vooral dat iedereen een leuke tijd heeft. Met de opbrengst vult Maatje haar spaarpot ten bate van Stichting Kinderen en Kansen. Belangstelling? Bel tel. 06-20416886.

Meer berichten