Foto: foto eigendom Hartstichting voor PR doeleinden

Crowdfunding voor AED in eigen buurt

Thomas van Waveren startte met zijn buren een inzamelactie om een AED voor zijn eigen buurt aan te kunnen schaffen. Dat is van levensbelang, is zijn ervaring.

Oudewater – Een hartstilstand kan in jouw gezin of omgeving zomaar plaatsvinden. Thomas van Waveren is als burgerhulpverlener al meerdere keren opgeroepen. "Het is belangrijk dat er binnen 750 meter een geregistreerde of openbare AED beschikbaar is, 24 uur per dag. Bij een hartstilstand moet er binnen 6 minuten gereanimeerd worden, het liefst met een AED."
Hij vertelt dat er op dit moment slechts twee apparaten 24 uur per dag beschikbaar zijn. Daarom doet hij voor zijn eigen buurt, de Beatrixstraat, via het platform BuurtAED.nl aan crowdfunding. Voor de aanschaf is 1.629 euro nodig, inclusief een buitenkast met pincodeslot en vijf jaar onderhoud. De BuurtAED komt te hangen aan een buitenmuur. Hij wordt aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. "Zodra iemand 112 belt bij een hartstilstand worden de burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen." De actie wordt ondersteund vanuit de Hartstichting en Philips, dat 1.052 euro korting geeft. Voor info of een gift: BuurtAED.nl.

Shopbox

Meer berichten