Na het educatieve ontbijt overhandigde Duindam namens de gemeente een cheque voor de Stichting Kinderpostzegels. Foto Gerard van Hooff
Na het educatieve ontbijt overhandigde Duindam namens de gemeente een cheque voor de Stichting Kinderpostzegels. Foto Gerard van Hooff (Foto: Gerard van Hooff)

Gezond ontbijt met locoburgemeester en wethouder

Oudewater - ''Een bruine boterham met kaas of toch liever een krentenbol?''. Geen ontbijt thuis met papa en mama, maar op school met locoburgemeester Bob Duindam en wethouder Walther Kok. Zo begonnen de leerlingen van de Mariaschool hun eerste maaltijd van de dag. De gezonde bezigheid houdt verband met de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Volgens het Nationaal Schoolontbijt kunnen kinderen een achterstand oplopen als zij de eerste maaltijd overslaan. Een achterstand die zij in de loop van de dag niet of zelden meer compenseren. Dus is bewustwording van een juiste voeding van groot belang.

,,Wie de schooldag begint met een paar vezelrijke boterhammen, kan zich beter concentreren'', onderstreept locoburgemeester Bob Duindam het belang van een goed ontbijt. ,,Ouders hebben daarin een belangrijke rol, net als de scholen. Die kunnen tijdens de natuurles aandacht besteden aan goede voeding, het belang van voldoende vetten, koolhydraten en noem maar op'', vult Kok aan.

Na het voedzame én leerzame ontbijt overhandigde locoburgemeester Duindam namens de gemeente een cheque voor de Stichting Kinderpostzegels.

Meer berichten