Burgemeester Pieter Verhoeve.
Burgemeester Pieter Verhoeve. (Foto: Gemeente Oudewater)

Burgemeester Pieter Verhoeve weer vol energie aan de slag

Burgemeester Pieter Verhoeve voelt zich weer vol energie. In de achterliggende weken heeft hij al verschillende taken voor zijn rekening genomen. Rond de jaarwisseling denkt hij weer volledig inzetbaar te zijn voor Oudewater.

Half september maakte Verhoeve bekend dat hij zich tijdelijk terugtrok om zijn accu weer op te laden. In de daaraan voorafgaande periode was hij namelijk door een overvolle agenda te weinig aan rust toegekomen.

Sinds enkele weken is Verhoeve weer voor een beperkt aantal uren aan de slag gegaan. Op maandag 12 november (vanaf 16.00 uur) vervult hij weer zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad. Op die dag behandelt de gemeenteraad de begroting 2019 en de meerjarenraming 2020-2022. Een dag later leidt Verhoeve de vergadering van het college van burgemeester en wethouders voor de eerste keer na zijn absentie. ,,Gelukkig voel ik me weer een stuk beter en zie er ontzettend naar uit om mijn werkzaamheden de komende weken verder uit te breiden. Aan het einde van het jaar hoop ik dan weer fulltime aan de slag te kunnen gaan''.

In de achterliggende periode nam locoburgemeester Bob Duindam de taken van Verhoeve waar, bijgestaan door de wethouders Walther Kok en Bas Lont. Voor een deel blijft dat zo totdat Verhoeve weer volledig aan het werk is. ''De vele kaartjes, telefoontjes, bloemen, appjes en gesprekjes op straat, heb ik als hartverwarmend ervaren. Die uitingen van ondersteuning hebben mij goed gedaan en daar wil ik iedereen voor bedanken'', besluit Verhoeve.

Shopbox

Meer berichten