Ook groep 7 met meester Bram van de Prins Clausschool is blij met de cheque van wethouder Jocko Rensen als dank voor het opruimen van het zwerfafval op het schoolplein en omgeving. (Foto: Paul van den Dungen)
Ook groep 7 met meester Bram van de Prins Clausschool is blij met de cheque van wethouder Jocko Rensen als dank voor het opruimen van het zwerfafval op het schoolplein en omgeving. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Cheque van 100 euro als bedankje voor het opruimen

Wethouder Jocko Rensen bracht maandagochtend met zwerfvuilambassadeur Sylvia Benschop en Marlou Bours van het ODRU een verrassingsbezoek aan de Heeswijkschool en de Howiblo in Montfoort en aan de Timotheüsschool- en de Prins Clausschool in Linschoten.

Montfoort/Linschoten - Al geruime tijd zorgen de leerlingen van deze basisscholen dat zowel de schoolpleinen als de directe omgeving van de school worden vrijgemaakt van het zwerfafval. Zij doen dat zo regelmatig dat er nagenoeg geen afval meer in de schoolomgeving is te vinden. Een initiatief van de Zwerfvuilambassadeurs en het Platform Duurzaam Montfoort. Wethouder Rensen bedankte de kinderen voor hun inzet en legde nog eens heel duidelijk uit waarom dit zo belangrijk is. In samenwerking met het team Natuur- en Duurzaamheidscommunicatie van de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU) kregen de scholen ook een lespakket waarmee het voor alle leerlingen duidelijk wordt wat al het afval voor oorzaak en gevolg heeft. Wethouder Jacko Rensen reikte aan iedere school een cheque van 100 euro uit die door de scholen vrij besteed mag worden. Volgens Marlou Bours van de ODRU is hiervoor tot 2020 geld beschikbaar.

Meer berichten