Foto: Foto:
De columns van Margreet

Asociale media

Steeds vaker haak ik af in het lezen van allerlei reacties op een bericht op sociale media. Wat uiten veel mensen ongekend grof hun mening en frustraties. Het is echt iets van deze tijd en het gaat alle perken nogal eens te buiten. Vreselijk. Vaak worden ambtenaren, officiële instanties of speciale bevolkingsgroepen zonder enige nuance uitgemaakt voor de enige boosdoeners met niet mis te verstane woorden. Ongekend asociaal! Onlangs postte de burgemeester bijvoorbeeld een bericht over het sluiten van een woning aan de Lange Burchwal omdat de politie daar een hennepkwekerij had aangetroffen. Wat een belachelijke reacties kwamen er op dit bericht. Bijna niet één was blij dat de hennepkwekerij was opgerold.

Voor je het weet krijg je bagger over je heen

Blijkbaar nodigen sociale media nogal eens uit tot asociale meningen en makkelijke veroordeling van een ander. Ik zie het op allerlei sites en internet media gebeuren. Na het lezen van een aantal stevige argumentaties vóór of tegen begint een discussie al snel te lijken op allemaal eenmansfracties. Iedereen weet precies hoe alles in elkaar zit. Het is zwart of het is wit. Slechts zelden wordt een vraag gesteld "wat bedoel je daar nu mee?" En als je je mengt in dit soort 'gesprekken' krijg je voor je het weet bagger over je heen. Gelukkig gebeuren er ook heel veel sociale dingen op social media. Een post over het vinden van een sleutelbos of zelfs een bankpasje heeft al meerdere keren de rechtmatige eigenaar heel blij gemaakt. Het meeleven met anderen of het delen van mooie foto's is super leuk! Laten we sociale media maar echt sociaal houden met elkaar.
En als je dan echt je mening ergens over kwijt wilt, ga dan zelf naar de betreffende persoon of instantie. Maar al dat moddergooien hoort niet op sociale media thuis!

Shopbox

Meer berichten