Fred Boere uit Oudewater met zijn zus Carolien wil minimaal drie keer de Alpe d'HuZes beklimmen op de fiets.
Fred Boere uit Oudewater met zijn zus Carolien wil minimaal drie keer de Alpe d'HuZes beklimmen op de fiets. (Foto: )

Saamhorigheid hoort bij Alpe d'HuZes

Een paar maanden nadat Carolien en haar man als vrijwilliger betrokken waren geweest bij Alpe d'HuZes kreeg Carolien zelf de diagnose 'uitgezaaide borstkanker'. Het gooide hun leven compleet op zijn kop.

Oudewater – Na de bijzondere ervaring bij het evenement van Alpe d'HuZes kregen Carolien en haar gezin zelf ineens te maken met kanker. De prognose luidde dat er gelukkig nog wel tijd was, maar tegelijk werd tijd haar grootste vijand. "Jan gooide het roer om in zijn melkveehouderij en er kwam meer tijd voor vakanties en dingen afmaken naast een traject van medische behandelingen."
Daarnaast wilde Carolien graag samen met haar man en twee zonen een keer het evenement van Alpe d'HuZes beleven. "De sfeer en saamhorigheid is daar zo bijzonder. Je deelt met wildvreemde mensen je strijd en verdriet over kanker."
De deelnemers beklimmen op één dag fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. Carolien had al snel een team van tien personen bij elkaar die met haar mee wilden de berg op. Haar broer Fred uit Oudewater zei "Ik ga mee." en de andere broers volgden net als een zwager uit Montfoort. En natuurlijk haar eigen gezin uit de Vlist.
Carolien wil zelf met de e-bike de berg op. Sinds die tijd draait veel in huize Boer om het bijeenbrengen van een groot sponsorbedrag. Ze maakte en verkocht driehonderd potten jam. Ze zochten shirtsponsors en organiseren op zondag 19 mei ook nog een fietssponsortocht met opstapplaatsen in Oudewater en Gouda. "We willen graag op allerlei manieren geld bijeenbrengen voor meer onderzoek naar kanker."
De sponsortocht op zondag 19 mei bestaat uit een rondje fietsen van naar keuze 20, 60 of 100 kilometer. Tussendoor zal er een verzorgingspunt zijn waar de deelnemers worden voorzien van koffie en thee met een tussendoortje. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Er is ook een veilingsite opgezet om spullen bij opbod te verkopen voor het goede doel. Blijf op de hoogte via Facebook Team Carolien. De veilingsite is teamcarolien.boerevlist.nl

Alpe d'HuZes is een jaarlijks terugkerende actie om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. De 5000 deelnemers beklimmen op één dag fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez op de eerste donderdag van juni. Het doel is om de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Carolien Boer (geboren in Oudewater) kreeg in 2016 te horen dat ze uitgezaaide borstkanker heeft. Team Carolien bestaat uit familie en vrienden die haar op deze manier wil steunen in haar strijd.

Shopbox

Meer berichten