Nanette Mostert coördineert het project. ''Je kunt je bij net zoveel bedrijven inschrijven als je wilt.'' (Foto: Margreet Nagtegaal)
Nanette Mostert coördineert het project. ''Je kunt je bij net zoveel bedrijven inschrijven als je wilt.'' (Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )

Kom Binnen Bij Bedrijven voor iedereen

Kom Binnen Bij Bedrijven is voor iedereen. Voor scholieren, studenten, volwassenen en senioren. Vorig jaar waren er heel veel kliks!

Regio het Groene Hart – Hoe vinden bedrijven en organisaties in Het Groene Hart de werknemers, stagiairs en vrijwilligers die ze nodig hebben? En hoe komen werkzoekenden aan een baan, studenten aan een stage of vrijwilligers aan een nieuwe uitdaging? Via het evenement Kom Binnen Bij Bedrijven in Het Groene Hart kun je elkaar zo maar tegenkomen. Nanette Mostert is project coördinator en stuurt het project aan. Ze legt uit hoe het werkt. "Via de website kunnen zowel bedrijven als werkzoekenden zich melden. Het is heel makkelijk. De verschillende buttons helpen je te filteren op wat je zoekt. Als deelnemer krijg je op de website al een goed beeld van de bedrijven die mee doen. En er komen wekelijks nog bedrijven bij. Je kunt je bij net zoveel bedrijven inschrijven als je wilt.''
Een bedrijf neemt dan zelf contact op met de belangstellende en elk bedrijf pakt het weer anders aan. "Sommigen doen een speeddate, anderen werken met een presentatie, een demonstratie of rondleiding. Echt een unieke kans om binnen te kijken bij een bedrijf."
Inmiddels doen er al 250 bedrijven mee, maar dat aantal kan nog groeien. Bedrijven kunnen gratis meedoen. " Wij zorgen voor publiciteit in de regio en het bedrijf krijgt gratis digitaal promotiemateriaal om zichzelf te promoten."
Om een indruk te krijgen: vorig jaar leverde deze actieweek 1.300 bezoekers op bij bijna 300 bedrijven. Er werden 32 vacatures ingevuld, zeven stageplekken, zeventien ervaringsplaatsen en ook nog eens dertien vrijwilligers werden geplaatst. De gemeenten die officieel meedoen zijn Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Molenlanden, Waddinxveen en Zuidplas. Maar de bedrijven zijn gevestigd in het hele Groene Hart. Interesse? Kijk op kombinnenbijbedrijven.nl. Er zijn ook filmpjes te zien over de ervaringen van vorig jaar. En wie weet, komen er toch nog wat van die carrièredromen uit.

Van 11 tot en met 16 maart wordt in alle gemeenten in het Groene Hart de actieweek Kom Binnen Bij Bedrijven georganiseerd. Een week waarin aangemelde ondernemers en organisaties gelegenheid bieden om in contact te komen met potentiële werkgevers, stagiaires of vrijwilligers. Zowel voor de bedrijven als voor bezoekers een uitgelezen gelegenheid om in contact te komen met elkaar. Voor iedereen die een baan, stageplek of leerwerkplek zoekt, of gewoon nieuwsgierig is naar een bepaald bedrijf.

Shopbox

Meer berichten