Cor Janmaat, Graddy den Houdijker en Leo Vendrig in een geamuseerd gesprek over hun aanstaande optreden. (Foto: Paul van den Dungen)
Cor Janmaat, Graddy den Houdijker en Leo Vendrig in een geamuseerd gesprek over hun aanstaande optreden. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Avondje uit met Kunst, Kitsch en Shanty

Het eerste gezamenlijke optreden van Shantykoor De IJsselzangers en Toneelgroep Graaf Jan is alweer twee jaar geleden. De IJsselzangers figureerden en zongen toen mee tijdens de uitvoering van 'De Jantjes' van Toneelgroep Graaf Jan.

Montfoort - Zowel de toneelgroep als het shantykoor hebben te kampen met een teruglopend bezoekersaantal. Cor Janmaat, voorzitter van De IJsselzangers, herinnert aan de succesvolle Korenfestivals, die jaarlijks een groot aantal liefhebbers op de been brachten. "Toch hebben we besloten om na de tiende uitvoering met dat festival te stoppen. Wij merkten dat het steeds moeilijk werd om de zaal vol te krijgen en dan is het goed om bijtijds te stoppen."
Graddy den Houdijker, bestuurslid van Toneelgroep Graaf Jan, herkent deze tendens. "Wij hebben een vast publiek en ook daar is de belangstelling soms een beetje tanende. Daarom hebben wij met De IJsselzangers de handen ineen geslagen en gekeken naar een nieuwe formule. Daar hebben wij toneel en zang in een avondvullend programma samen gebracht."
Het wordt dit jaar echter geen gezamenlijk optreden, zoals twee jaar geleden. Graaf Jan voert de humoristische eenakter 'Tussen Kunst en Kitsch' ten tonele. Iedereen kent dat televisieprogramma waarin mensen voorwerpen meenemen om die door een deskundige te laten taxeren. Het is een herkenbaar toneelstuk met veel humor.
Na de pauze volgt er een optreden van De IJsselzangers onder de bezielende leiding van Theo Verheij. Daarna is er een verloting met vele mooie prijzen die door de plaatselijke middenstand beschikbaar zijn gesteld. Tenslotte volgt er nog een optreden van het shantykoor, waarna de avond wordt afgesloten met een afterparty.
Bestuurslid Leo Vendrig maakt nog eens duidelijk dat dit slechts een experiment is met twee verschillende genres. "Of hierop nog een vervolg komt is nu nog niet te zeggen. Laten we eerst maar eens kijken of dit bevalt en hoe de opkomst is. Wij hebben er met Graaf Jan het volste vertrouwen in dat dit een geslaagde avond gaat worden."

Toneelgroep Graaf Jan en Shantykoor De IJsselzangers spelen en zingen op donderdag 21 maart en zaterdag 23 maart in Zalencentrum Sint Joseph in Montfoort. Aanvang 20.00 uur en zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten à 12 euro zijn zowel aan de zaal als in de voorverkoop verkrijgbaar bij Albert Heijn, Mado en Wensing & Wensing in Montfoort. Ook bij Slijterij Van Eijk in Linschoten bent u hiervoor aan het juiste adres.

Shopbox

Meer berichten