Foto: Foto:
De columns van Margreet

Doeslief

Al voordat de nieuwe reclamecampagne van Sire Doeslief was gestart had ik me ernstig voorgenomen wat liever te zijn in het verkeer. Mijn man is echt een gentlemen in het verkeer.

Laat gerust iemand van links die haast lijkt te hebben met veel geduld voorgaan. En iemand waarvan hij ziet dat degene wil oversteken, krijgt van verre al een signaal dat de rijbaan voor hem of haar is. Vaak tot ergernis van mij. Want ik heb in het verkeer meestal ontembare haast. Ik weet ook niet waarom. Maar om weer even bij het begin te beginnen, ik had me echt voorgenomen wat liever in het verkeer te willen worden.

Liever een glimlach dan een middelvinger omhoog

Me niet altijd zo op te winden over verkeersdeelnemers die gewoon voorrang nemen en die doen alsof de weg van hen is of rare capriolen uithalen. Ik wind me daar echt vaak over op. En ik vond dat dat nu maar eens moest veranderen. Dus geduldig zijn, niet zo sterk op mijn strepen staan omdat ik volgens de verkeersregels voorrang dien te krijgen. Nee, ik wil een aardige verkeersdeelnemer worden. Die eerder een glimlach veroorzaakt dan een middelvinger omhoog. En toen kwam het televisiespotje van Sire voorbij. Een campagne om Nederland aardiger te maken. Natuurlijk op Sociale Media, op het voetbalveld, in het openbaar vervoer en in de supermarkt. En in het verkeer. Bingo! Ik doe mee en begin maar gelijk aardig te doen. Geliefde man, sorry dat ik achter het stuur geen geduldige lieve vrouw ben. En dat ik beter jouw goede voorbeeld kan volgen door veel meer geduld te hebben met alle weggebruikers. Doen jullie ook mee? De titel is lekker pakkend en daar hou ik van. Dus Doeslief op social media. Doeslief in de supermarkt. Doeslief in de stampvolle trein. Doeslief als er weer een bumperklever achter je zit. De wereld veranderen begint nog steeds bij jezelf!

Margreet Nagtegaal

Shopbox

Meer berichten