Gerdine van de Ven is een ondernemer met hart en ziel. Ondanks haar pensioen is ze nog steeds druk, omdat ze het zo leuk vindt. (Foto Bert van der Horst)
Gerdine van de Ven is een ondernemer met hart en ziel. Ondanks haar pensioen is ze nog steeds druk, omdat ze het zo leuk vindt. (Foto Bert van der Horst) (Foto: )
Ken je mij?

Gerdine van de Ven: Gepensioneerd en druk

In deze rubriek maken we nader kennis met bekende inwoners aan de hand van persoonlijke vragen. Deze week Gerdine van de Ven (66). Inmiddels gepensioneerd maar nog volop bezig met vrijwilligerswerk en ondernemen. Wie is zij nu eigenlijk?

Gerdine van de Ven komt oorspronkelijk uit Boxtel en woont nu 22 jaar in Oudewater. Ze vindt het een aangename plek om te wonen. ''De mensen zijn heel aardig, ook al duurt het even voor Oudewater je opneemt.'' Haar vele vrijwilligerstaken helpen daar natuurlijk wel bij. Gerdine is ondanks haar pensioen nog steeds druk, omdat ze het nog zo leuk vindt. In haar vrije tijd leest ze graag een roman of haakt en breidt ze graag. ''Veel voor mijn kleinkinderen maar ook gewoon een zeemeermin dekentje voor mezelf'', lacht ze. Er waren een paar ingrijpende momenten in haar leven. ''Het starten van een eigen onderneming was er zo één. Maar ook het krijgen van een hersentumor.'' Ze denkt dat mensen haar soms een bitch vinden. ''Dat is vanwege mijn 100% inzet en voortvarende aanpak. Maar ik ben zo soft als een babyhandje.'' Na het overlijden van haar partner Wim, wat veel impact had, ondervond ze dat burenliefde heel warm kan zijn. Heeft ze zorgen voor de toekomst? Ja. 'Hoe ziet onze oude dag eruit?'' Ook voor de nieuwe generatie die nu geboren wordt maakt ze zich zorgen.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden