Voor Albert Breij en Willy Breij-Achterberg was het afgelopen maandag precies 50 jaar geleden dat zij in Utrecht in het huwelijksbootje stapten. (Foto: Paul van den Dungen)
Voor Albert Breij en Willy Breij-Achterberg was het afgelopen maandag precies 50 jaar geleden dat zij in Utrecht in het huwelijksbootje stapten. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Albert en Willy Breij 50 jaar in de gouden huwelijksboot

Maandagmiddag bracht burgemeester Petra van Hartskamp een bezoek aan Albert en Willy Breij-Achterberg, die hun 50-jarig huwelijksfeest vierden.

Montfoort - Vijftig jaar geleden werd op het Utrechtse stadhuis het burgerlijk huwelijk voltrokken. Albert kwam uit Maarssen en Willy uit Utrecht. Hij werkte vele jaren als bedrijfsleider in de zware metaalindustrie. In 1969 lieten zij in IJsselstein een huis bouwen. Willy kon daar niet wennen en na 1,5 jaar vertrokken zij naar Montfoort. Willy werkte in die tijd bij Kneipp en ook in de thuiszorg. Albert was werkzaam bij de Salon en Wagenbouw aan de Mastwijkerdijk. Voordien hadden ze nog nooit van Montfoort gehoord. Albert: "Ik las de naam Montfoort voor het eerst na de moord op melkboer Reijer de Bruijn op Heeswijk. Willy zegt daarover: "Ik zat bij Sjaantje van Zon, de zus van Hans van Zon in de klas en weet nog hoe vreselijk zij dat allemaal vond." Het gouden paar woont momenteel in de Truus Oversteegenstraat in een door Albert zelf ontworpen woning. Het echtpaar heeft 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Albert hield van hardlopen en wandelen, Willy nog steeds van lezen, thrillers, zowel in boekvorm als op de e-reader. Het grote gouden feest staat gepland voor april.

Shopbox

Meer berichten