Henk van Gent en Tonny van Gent-Van den Ham kregen ter gelegenheid van hun gouden huwelijk een bezoek en felicitaties van burgemeester Petra van Hartskamp. (Foto: Paul van den Dungen)
Henk van Gent en Tonny van Gent-Van den Ham kregen ter gelegenheid van hun gouden huwelijk een bezoek en felicitaties van burgemeester Petra van Hartskamp. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Gouden felicitaties voor Hans en Tonny van Gent

Op 7 maart 1969 traden Hans van Gent en Tonny van den Ham in Culemborg in het huwelijk. Vorige week dinsdag bracht burgemeester Petra van Hartskamp, vergezeld van een mooie bos bloemen, het gouden paar haar felicitaties.

Montfoort - Culemborg was de woonplaats van de bruid en Hans kwam uit Utrecht. Zij leerden elkaar kennen tijdens een dansavond in het Oude Tolhuis in Utrecht. Hans had in de jaren '60 een Heinkel scooter, waar Tonny vaak met haar strakke rokje in amazonezit bij achterop zat. Toen Hans haar moeder vroeg of ze mee mocht naar Spanje, zei haar moeder: "Moeten jullie je dan niet eerst verloven?" Na hun huwelijk kwamen ze in Montfoort wonen en kregen twee zonen. Inmiddels zijn ze de gelukkige grootouders van zes kleinkinderen. Hun gouden huwelijksfeest hebben zij met familie gevierd tijdens een lang weekend in de Weerterbergen. Jaarlijks gaan zij met de caravan voor een aantal weken naar Spanje, maar dat is dit jaar voor de laatste keer. Duitsland, Oostenrijk en Italië komen nu in beeld. In 1971 was Hans betrokken bij de oprichting van de Tennisclub Montfoort. Ook zong hij bij De IJsselzangers, maar had daar jammer genoeg te weinig tijd voor. Samen fietsen en wandelen zij nog graag.

Shopbox

Meer berichten