Ondanks een hevige hoosbui met sterkte windvlagen lieten de vrijwilligers en de kinderen van de BSO zich vrijdag niet tegenhouden.  (Ingezonden foto)
Ondanks een hevige hoosbui met sterkte windvlagen lieten de vrijwilligers en de kinderen van de BSO zich vrijdag niet tegenhouden. (Ingezonden foto) (Foto: )

Jong en oud bouwt nieuwe wilgentunnel in Uilenbosje

Tijdens de vrijwilligersactie NLdoet hebben in Linschoten enthousiaste dorpelingen onder meer gewerkt aan de vergroening van het speelpark in het Uilenbosje.

Linschoten - Ondanks een hevige hoosbui met sterkte windvlagen lieten de vrijwilligers en de kinderen van de BSO zich vrijdag niet tegenhouden. Ze bouwden dapper verder aan een nieuwe wilgentunnel. Het was een enorme klus die niet in een dag geklaard kon worden. Daarom werden de werkzaamheden zaterdag hervat om de oude wilgenhut op te knappen en een insectenhotel te realiseren. Initiatiefnemer Stichting LiBel waarvan de werkgroep 'Linschoten Natuurlijk' deel uitmaakt, zet zich al jaren in om het fraaie dorp natuurlijker te maken. "Het is bijzonder dat er ondanks de zeer slechte weersomstandigheden zoveel vrijwilligers van allerlei leeftijden de handen uit de mouwen staken. De takken zullen uitlopen waardoor kinderen in de zomer kunnen genieten van deze bijzondere speelplek", reageert Linschoten Natuurlijk.
De werkgroep heeft alweer nieuwe groene plannen zoals het maken van een kleine pluktuin. Al eerder gerealiseerde projecten als de houten bloembakken en het planten van bollen in het dorp worden ook dit jaar voortgezet.

Shopbox

Meer berichten