In Ghana zijn de mensen erg blij met de hier 'afgeschreven computers.  ''Alles waar Windows 7 op kan draaien is welkom.''  (Foto: PR)
In Ghana zijn de mensen erg blij met de hier 'afgeschreven computers. ''Alles waar Windows 7 op kan draaien is welkom.'' (Foto: PR) (Foto: )

Gebruikte pc's krijgen in Ghana tweede leven

Johan Nagtegaal vindt het een uitdaging om oude computers een tweede leven te geven. Eerder deed hij dit voor Roemenië. Nu verzamelt hij gebruikte pc's voor Ghana.

Oudewater – Door iemand uit Oudewater kwam hij in contact met stichting Maxim Nyansa. Zij brengen pc's naar Ghana voor brede scholing van jongvolwassenen voor een baan in ICT. Daarnaast worden lagere scholen in een regio rond Accra voorzien van computers, zodat ook jonge kinderen klaargemaakt worden voor de moderne wereld. De computers op de scholen worden veilig opgeborgen en docenten worden getraind om de pc en andere randapparatuur zelf te kunnen onderhouden. Er is een Nederlands bestuur van deze stichting. Ze werken samen met Climbing The Right Tree die er voor zorgt dat alle pc's opgeschoond en geregistreerd worden en daarna per container vervoerd. U kunt er zeker van zijn dat uw data degelijk wordt gewist. Het hele traject naar Ghana is inzichtelijk te volgen aan de hand van registratienummers. Kortom, jouw gebruikte pc of laptop kan nog een zinvol tweede leven krijgen. Laat ze niet te lang op zolder staan. Alles waar Windows 7 op kan draaien is welkom. Randapparatuur is ook van harte welkom. Mail johan.nagtegaal@gmail.com

Shopbox

Meer berichten