Peter den Hertog verzamelt alles over Oudewater, zijn stad! Want ook geschiedenis is zijn grote passie.(Foto: Margreet Nagtegaal)
Peter den Hertog verzamelt alles over Oudewater, zijn stad! Want ook geschiedenis is zijn grote passie.(Foto: Margreet Nagtegaal) (Foto: )
Ken je mij?

Peter den Hertog: Veel plezier in de zorg

In deze rubriek maken we nader kennis met bekende inwoners aan de hand van persoonlijke vragen. Deze week Peter den Hertog (62). Geboren en getogen in Oudewater. Hij noemt het 'Míjn stad!' Wie is hij nu eigenlijk?

Peter vertelt dat hij in de Broeckerstraat is geboren. 'Het was een oude zooi, de wc buiten en een kolenhok.' Omdat hij de LTS niet afmaakte ging hij als 16-jarige werken bij de Trappenfabriek. Na 12 jaar sloot deze fabriek en kwam hij in de Deurenfabriek terecht. 'Maar het ging slecht in de bouw en daarom werd ik op mijn 29e omgeschoold naar ziekenverzorger. 'Ineens zat ik in een klas met 19 meiden!'
Peter werkt nu bijna 30 jaar met veel plezier in de zorg. In zijn vrije tijd dirigeert hij. 'Al 17 jaar het Seniorenkoor. Vroeger deed ik het kinderkoor.' Verder verzamelt hij alles over Oudewater. Geschiedenis is zijn grote passie. Belangrijke mijlpalen in zijn leven; 'Natuurlijk mijn carrièreswitch, maar ook toen ik ging samenwonen met mijn vriend. Dat was toen helemaal niet gebruikelijk.' Hij heeft een uitgesproken favoriete vakantie bestemming, Portugal. 'We gaan soms wel twee keer per jaar. De prachtige kustlijn, de vriendelijke mensen en het ruige binnenland.' Zijn grootste zorg is 'Wie gaat ons later verzorgen?' Peter geeft een hekel aan auto wassen en is niet goed in het huishouden. Maar hij is verder erg punctueel en precies!

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden