Ad van der Wind voelt zich erg thuis in Montfoort en noemt zichzelf een tevreden Nederlander. "We zijn zo bevoorrecht hier." (Privéfoto)
Ad van der Wind voelt zich erg thuis in Montfoort en noemt zichzelf een tevreden Nederlander. "We zijn zo bevoorrecht hier." (Privéfoto) (Foto: Ad van der Wind)
Ken je mij?

Ad van der Wind: out of the box

In deze rubriek 'Ken je mij' maken we nader kennis met bekende inwoners aan de hand een aantal persoonlijke vragen. Deze week Ad van der Wind (70), bekend van Cultureel Montfoort. Wie is hij nu eigenlijk?

Ad kwam in 1989 in Montfoort wonen. Hij deed altijd veel vrijwilligerswerk en organiseren is echt zijn hobby. Hij werd geboren in de jaren '50. "Toen was het zo dat je deed wat je ouders wilden. Ik wilde wel iets met toneelschool of verpleging, maar dat was niet bespreekbaar." Ad kwam op een advocatenkantoor terecht. Hij maakte in zijn leven bijzondere reizen. "Ik was in de oerwouden van Maleisië en heb gewandeld door de Sahara. Dat maakte veel indruk. Je voelt je als mens dan zo klein."
Alle grote theatervoorstellingen heeft hij gezien. Dat hij nu bij Cultureel Montfoort zijn organisatietalent volop gebruikt is dan ook niet verwonderlijk. In 2002 trouwde hij met zijn mannelijke partner. "Dat was een heel bijzondere mijlpaal voor mij." Ad kan zich ergeren aan het feit dat mensen veel vooroordelen kunnen hebben. "Volgend jaar zijn wij 30 jaar samen, het lijkt soms of mensen onze trouw aan elkaar niet verwachten." Ad denkt graag 'out of the box'. Zo'n 45 jaar geleden organiseerde hij als eerste een tentfeest. "Nieuwe uitdagingen ga ik niet uit de weg." Hij noemt zichzelf een tevreden Nederlander. "We zijn zo bevoorrecht hier."

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden