Terwijl Michel Verschoor toekijkt, laat Arjan van Dommelen zien hoe je met een mobieltje een QR-code scant. (Foto: Paul van den Dungen)
Terwijl Michel Verschoor toekijkt, laat Arjan van Dommelen zien hoe je met een mobieltje een QR-code scant. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Vol programma Koningsdag nét iets anders

Ook dit jaar heeft de Stichting Koningsdag weer een avondvullend en een dagprogramma samengesteld om editie 2019 onvergetelijk te laten zijn. Ook Winkeliersvereniging Montfoort en Winkel Actie Comité droegen hun steentje bij.

Montfoort - Natuurlijk is er op de middag en avond voorafgaande aan Koningsdag een Vrijmarkt op het Hofplein. Die begint om 16.00 uur en alle kinderen van de basisscholen kunnen tussen 17.30 en 18.30 uur meteen even aanschuiven bij het gratis Pannenkoekenfeest. Daarna wordt er in de STAM tent op grote schermen de Koningsdag KinderKwis gespeeld. Een pubquiz, speciaal voor kinderen. Na een optreden van Slagkragt start om 19.45 uur de familieronde met hilarische vragen. Deelnemen kan door je vooraf aan te melden via www.pretophetplein.nl
Marcel Peters vertelt dat de organisatie van Koningsdag en dus ook het programma langzaam verandert. De jongeren tussen de 16 en 30 jaar trekken op Koningsnacht en -dag liever naar Utrecht of Amsterdam. Daardoor richten wij ons inmiddels steeds meer op families met (kleine) kinderen en de Montfoortse senioren. Ook Michel Verschoor, voorzitter van de Winkeliersvereniging ziet het beeld veranderen. "De winkeliers die op die dag hun winkel hebben geopend spelen daar wel op in. De Montfoortse horeca doet juist op dat soort dagen, afhankelijk van het weer, goede zaken. Dankzij het Ondernemersfonds is er op Koningsdag gratis ijs te krijgen bij Daan's Droomijs. Waardebonnen hiervoor zijn bij de winkeliers te krijgen." Adje Spruit zegt dat glasvezelleverancier e-Fiber dit jaar de 4 Stratenloop nieuw leven heeft ingeblazen."

Burgemeester Petra van Hartskamp neemt op Koningsdag om 10.30 uur op het bordes van het Huis van Montfoort de aubade af. Er is gratis bellenblaas te krijgen en voor de kinderen tot groep 3 is er een oranje ballon op een stokje. Ook gaat dan de 4e editie van Pret op het Plein van start met heel veel speelplezier. Naast de oldtimershow van oude auto's zorgen Ton Vergeer en Ton Groen van de Wild Hawks dat het publiek zich ook kan vergapen aan oude brommers.

Helemaal nieuw dit jaar is de QR speurtocht door Montfoort. De start is op het Hofplein waar de eerste QR code kan worden gescand. Niemand minder dan de Koning heeft voor Koningsdag een super coole QR tocht gemaakt. Het spel, bedacht door meester Mark ten Poele (Mark Your Event) verschijnt er op je mobiele telefoon. In een filmpje stelt de Koning je wat vragen. Goede antwoorden sturen je naar de plek van de volgende QR code. Bij iedere locatie horen 1 of 2 letters die je op je formulier moet invullen. Alle letters vormen een uitspraak die bij onze Koning past. Ook zijn er nog wat selfie opdrachten. Als je alles hebt uitgevoerd en letters bij elkaar hebt gepuzzeld, ga je terug naar het startpunt. Daar ligt voor de deelnemers een verrassing.

Om alvast te oefenen in het scannen van de code, staat er eentje in de Koningsdagkrant die bij iedereen in de bus valt.

Shopbox

Meer berichten