Burgemeester Petra van Hartskamp - de Jong kwam vrijdagmiddag in Linschoten het gouden bruidspaar Kamerling-Kreeft feliciteren en ging samen met hen op de foto. (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Petra van Hartskamp - de Jong kwam vrijdagmiddag in Linschoten het gouden bruidspaar Kamerling-Kreeft feliciteren en ging samen met hen op de foto. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Gouden huwelijk voor Hans en Truus Kamerling

Het echtpaar Hans en Truus Kamerling - Kreeft kregen vorige week vrijdag bezoek van burgemeester Petra van Hartskamp, ter gelegenheid van hun gouden huwelijk.

Linschoten - Het was op 11 april 1969 precies 50 jaar geleden dat in Middelharnis het burgerlijk- en kerkelijk huwelijk tussen Hans Kamerling (74) en Truus Kreeft (72) werd gesloten. Hans is geboren op het Zuid-Hollandse Goeree Overflakkee en Truus in Groningen. Op een feestje bij haar tante Lenie ontmoette zij Hans en de rest is inmiddels geschiedenis. Hans studeerde chemie en werd uiteindelijk hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht. Truus verrichtte bijna 25 jaar medisch administratief werk in het toenmalige Hofpoort Ziekenhuis. Het echtpaar kreeg 2 dochters en heeft 3 kleinkinderen. Op zoek naar een woning brachten zij vanuit Utrecht een bezoek aan Montfoort. Hans wilde niet dezelfde weg terugrijden en zo kwamen zij in Linschoten terecht, waar zij nog steeds wonen. Hans is met emeritaat, maar nog steeds een boeiend verteller die in zijn betoog zowel burgemeester als pers een heel ander inzicht wist te geven over koolhydraten. Afgelopen zaterdag hebben zij met hun gezin, familie en vrienden op Kasteel Montfoort hun gouden huwelijk feestelijk gevierd.

Shopbox

Meer berichten