Foto: PR

BuurtAED-actie in Montfoort groot succes

Montfoort - In de Hannie Schaftstraat hangt binnenkort een AED in de straat. De buren hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platformBuurtAED.nlvan de Hartstichting. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen 5 dagen voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen.

Initiatiefnemer van de actie is Shirley Derks: Als burgerhulpverlener ben ik al een aantal keren opgeroepen om te helpen bij een levensbedreigende situatie. In deze gevallen is het van levensbelang zo snel mogelijk te kunnen handelen met de juiste spullen. Daarom vind ik een veilige buurt enorm belangrijk en daarbij ontbrak nog een AED. Ik ben ontzettend blij dat vele een mooie donatie hebben gedaan en dat we binnen 5 dagen al een AED met de buurt hebben kunnen realiseren. Dank iedereen voor het doneren.

Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.
Om van heel Nederland zo'n '6-minutenzone' te maken zijn 30.000 AED's nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED's aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en kijk wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

Shopbox

Meer berichten