Ylona en Maaike van MY Fiestas ontwierpen voor de Winkeliersvereniging de vlaggetjes voor Montfoort Trouwstad. (Foto: Paul van den Dungen)
Ylona en Maaike van MY Fiestas ontwierpen voor de Winkeliersvereniging de vlaggetjes voor Montfoort Trouwstad. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Vlaggetjes voor Montfoort Trouwstad

Het kan niemand zijn ontgaan dat de straten van de Montfoortse binnenstad zijn versierd met vlaggetjes die zowel de inwoners als bezoekers erop attenderen dat Montfoort Trouwstad is.

Montfoort - De vlaggetjes zijn ontworpen door Maaike van Vliet en Ylona Selderbeek van MY Fiestas, op verzoek van de Winkeliersvereniging Montfoort. Voorzitter Michel Verschoor: "Om de binnenstad wat op te vrolijken kwam de toenmalig City Manager Leendert Scheel met een voorstel. Aan de hand daarvan werd er een uitgebreid plan gemaakt en hebben wij door MY Fiestas een proef-slinger laten maken." Na goedkeuring zijn Maaike en Ylona begonnen met het ontwikkelen van de slingers met de vlaggetjes. Daarbij heeft het grootste vlaggetje de vorm van het stadswapen met daarin de leeuw, de twee trouwringen en de letters MT van Montfoort Trouwstad. Hierop kwamen vele positieve reacties. Met name van de jongere en ook trouwlustiger generatie.

aar Montfoort zou Montfoort niet zijn als er ook niet het nodige commentaar zou worden geleverd. Ylona Selderbeek: "Natuurlijk hebben wij die opmerkingen ook gehoord en gezien, maar wij zijn uitgegaan van het positieve. Daarom vinden wij het leuk als de inwoners ook positief meedenken om Montfoort Trouwstad beter op de kaart te zetten. Onze stad verdient gewoon meer uitstraling en moet voor zowel de inwoners als de bezoekers gaan leven." Maaike van Vliet vervolgt: "Wat er nu hangt is slechts een begin en daar gaan wij van MY Fiestas nog verder op voortborduren. Je kan niet alles in een keer voor elkaar krijgen en dat is financieel ook niet haalbaar."

De vlaggetjes zijn wit van kleur omdat die kleur nog altijd met trouwen wordt geassocieerd. Zij zijn van een synthetisch materiaal gemaakt en kunnen goed tegen de weersinvloeden. Daarnaast verkleurt dit materiaal niet. De slingers zijn op een dusdanige hoogte bevestigd dat een vrachtwagen er onderdoor kan rijden zonder ze van de muur te trekken. Maar er gaat meer gebeuren.

Michel Verschoor laat weten dat er volgende maand aan de lantaarnpalen bloembakken worden bevestigd, met daarin fleurige bloemen. "Wij hebben daar met een gespecialiseerd bedrijf goede afspraken over gemaakt. Zij zullen de hele periode dat de bakken daar hangen de plantjes verzorgen, waar nodig vernieuwen en op tijd water geven. Ook daarmee wordt de binnenstad weer wat fleuriger." Het Montfoort Trouwstad Comité is inmiddels druk bezig met de verdere voorbereiding en uitvoering van het thema. Dat gaat voor de buitenstaander misschien niet snel genoeg maar een dergelijk groot project vereist de nodige zorgvuldigheid en staat niet zomaar op de rails. Michel Verschoor besluit met te zeggen: "In een kleine werkgroep wordt onder leiding van twee marketing professionals een plan geschreven hoe Montfoort Trouwstad de komende jaren verder uitgebouwd moet worden. Rond de zomervakantie zal het plan klaar zijn en gepresenteerd worden."

Shopbox

Meer berichten