Geral Overbeek (l) laat zijn toehoorders zien en proeven wat er in de tuin op de hoek van het Toleind allemaal aan eetbare gewassen groeit en bloeit. (Foto: Paul van den Dungen).
Geral Overbeek (l) laat zijn toehoorders zien en proeven wat er in de tuin op de hoek van het Toleind allemaal aan eetbare gewassen groeit en bloeit. (Foto: Paul van den Dungen). (Foto: )

Oudewater, een stad om natuurlijk van te smullen

Burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Bas Lont verrichtten zaterdag aan het Toleind de opening van een van de drie 'eetbare tuinen'. De overige twee zijn de parochietuin van de Oudkatholieke Kerk en het plantsoentje aan de Lange Burchwal.

Oudewater - Het was Klaas-Hemke van Meekeren die met een aantal vertegenwoordigers uit Oudewater en omgeving een bezoek bracht aan de Noord-Duitse stad Andernach. Daar zag hij dat de inwoners in de openbare ruimte gratis hun kruiden of fruit konden plukken. Burgemeester Verhoeve zei dat Oudewater ook zo'n stad wil zijn, waar plukken niet verboden maar juist is toegestaan, want de ruimte is van ons allemaal. Ook wethouder Lont ging in zijn betoog in op de eetbare natuur; Urban Farming. Groente en fruit direct uit de eigen buurt. Femke Steenbergen van het Team Ruimtelijke Plannen van de gemeente Woerden was de aanjager van het project dat zij met tal van vrijwilligers wist op te zetten. De tuin aan de Toleind heeft het motto "Eten en Bewegen". Op een trimparcours van vijf trimtoestellen kan iedereen aan zijn gezondheid werken. Voor alle eetbare tuinen geldt: Pluk verantwoord en met mate. Laat ook iets voor een ander over!

Shopbox

Meer berichten