De Stichting Vrienden van de Kinderboerderij hield zaterdag open dag in en rond de het stadspark. (Foto: Paul van den Dungen)
De Stichting Vrienden van de Kinderboerderij hield zaterdag open dag in en rond de het stadspark. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Kinderboerderij Montfoort verdient meer vrienden

In het Stadspark, achter de tennisbanen ligt Kinderboerderij Montfoort. Soms met school of met je ouders, maar bijna ieder kind heeft aan de kinderboerderij weleens een bezoekje gebracht.

Montfoort - Op de Lentemarkt van vorig jaar had de Kinderboerderij een kraampje waar belangstellenden informatie konden krijgen. En dat viel niet tegen. Tal van inwoners kregen daar antwoord op hun vragen en kwamen zo van alles over de geschiedenis van de Kinderboerderij te weten. Deze belangstelling heeft er intussen toe geleid, dat kort na de Lentemarkt de stichting Vrienden van de Kinderboerderij is opgericht. Cassandra de Boer is de secretaris. "De Kinderboerderij verdient zoveel meer aandacht dat het ons goed leek om daar een stichting voor op te richten. Mensen die lid worden van de Vrienden van de Kinderboerderij zorgen daarmee indirect ook voor een aanvulling op de financiële middelen. De gemeente draagt haar steentje bij, maar om alles dagelijks in goede banen te kunnen leiden, de benodigde reparaties of kleine extra aankopen te kunnen doen, is wel iets meer nodig."
Dirk de Jong is de huidige beheerder. Zijn liefde voor de natuur en zorg voor de dieren is zijn tweede natuur. Afgelopen zaterdag was er een eerste bijeenkomst voor de Vrienden van de Kinderboerderij. Na ontvangst met koffie, thee en een lekker stukje vlaai hield Dirk de Jong, door de kinderen Opa Dirk genoemd, een inleidend praatje. Maar wie Dirk een beetje kent, weet dat zoiets nog aardig uit kan lopen. Met een schat aan kennis en een niet aflatend enthousiasme over alles wat groeit en bloeit is hij moeilijk te stoppen. Hij nodigde zijn toehoorders uit om een rondje door het park te maken waar hij alles vertelde over de plantenrassen die hier groeien. Van molsla, pinksterbloem, vogelmelk, rode klaver en boterbloem tot roomse kamille en paardenbloemstreepzaad passeerden de revue. Maar ook zijn duiven, schapen, pony's, kalkoen, konijnen, kippen, zilverfazant werden niet vergeten. En dat allemaal gewoon in het park van Montfoort.

Dirk de Jong (71) is vrijwilliger/beheerder van de Kinderboerderij. Dagelijks is hij op de boerderij te vinden en hij krijgt regelmatig hulp van Hendrik Jan Roozenboom. Hij zoekt nog twee vakmensen die goed kunnen timmeren om wat herstelwerk te doen. De Stichting Vrienden van de Kinderboerderij kan wel wat nieuwe leden gebruiken. Dus als u zich wilt aanmelden kan dat door een mailtje te sturen naar secretaris cassandradeboer@gmail.com waarna zij u alle informatie zal verstrekken.

Shopbox

Meer berichten