Commando vertelt in Montfoort over dramatische val Srebrenica

De Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert voor de in de Lopikerwaard woonachtige veteranen en andere geïnteresseerden op woensdag 5 juni van 20.00 tot 21.30 uur de lezing 'Srebrenica - door de ogen van een commando'.

MONTFOORT/REGIO – Majoor Frans Erkelens vertelt over zijn persoonlijke ervaringen in de dramatisch ten val gekomen enclave Srebrenica. De lezing wordt gegeven in de raadszaal van het Huis van Montfoort aan het Kasteelplein 5 in Montfoort. Inschrijven is wenselijk via e-mail: info@veteranen-lopikerwaard.nl of telefonisch: 06-11834054. Veteranen kunnen zich ook aanmelden voor gratis vervoer.
Majoor Erkelens maakte als commando deel uit van het Verenigde Naties bataljon Dutchbat III en is nog actief dienend. Onlangs was hij nog vier maanden in Afghanistan als deputy commander van een Duits-Nederlandse Special Operations Forces eenheid.
Met enige regelmaat komt de val van Srebrenica terug in het nieuws. Het drama staat zowel politiek als maatschappelijk nog steeds ter discussie. De missie was bij voorbaat al onuitvoerbaar, hebben verschillende ministers van Defensie nadien erkend. Maar doet de berichtgeving recht aan wat de militairen daar ter plaatse hebben ervaren? Erkelens vertelt over zijn eigen ervaringen tijdens het drama en over hoe het anders had kunnen lopen.

Shopbox

Meer berichten