Marvin Voortman (l) en Eric Jan Hagoort (r) kijken met CEO Alex Govoreanu naar de nieuwe Questo app. (Foto: Paul van den Dungen)
Marvin Voortman (l) en Eric Jan Hagoort (r) kijken met CEO Alex Govoreanu naar de nieuwe Questo app. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Ook Linschoten heeft een Questo App

Als je je afvraagt wat Londen, Parijs, Amsterdam, Berlijn en Linschoten met elkaar gemeen hebben, dan luidt het antwoord: Ze hebben allemaal een of meer Questo's, de leukste manier om een woonplaats te ontdekken. Ook Linschoten heeft sinds kort zijn eigen Questo: 'De Parel van Strick'.

Linschoten - Het is niet helemaal toevallig dat de Roemeen Alex Govoreanu, bedenker en CEO van Questo. afgelopen zaterdag in Linschoten was om daar het startschot te geven voor de Linschotense app. Zijn nicht woont namelijk in Linschoten en is getrouwd met Marvin Voortman. Nadat Marvin via zijn vrouw contact met Alex had gehad, is hij samen met Eric Jan Hagoort van de Stichting LiBel begonnen aan het uitzetten van de route voor de Linschotense Questo app. Voordat zij daaraan begonnen hebben zij eerst met de Rotterdamse Questo app een try-out gedaan. Daarbij ontdekten zij dingen die je niet ziet, maar al lang bestaan. Eric Jan: "Het laat je met heel andere ogen naar je eigen stad of dorp kijken. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de toeristen die daarvoor Linschoten komen bezoeken. Het is een mooie aanvulling op de app van de gemeente Montfoort en op VOL."
Questo is een vragenspel. In Linschoten start je bij Het Wapen van Linschoten en na het beantwoorden van de eerste vraag leidt het spel je verder het dorp in.
Alex Govoreanu is twee jaar geleden met de ontwikkeling van Questo begonnen. "Ik was voor vier dagen in Rome en probeerde de stad te ontdekken. Maar het was daar erg druk en vol. De jonge generatie wil dat niet. Ik heb toen onderzoek gedaan en kwam op het idee om een game te ontwikkelen. Innovating Travel. Mijn generatie heeft wat met games en Questo is misschien wel een klein beetje met Pokemon Go vergelijken. Een moderne manier om in je eigen tempo steden te ontdekken. De app is zodanig ontwikkeld en ingericht dat je op elk moment je zoektocht kunt afbreken om op een later moment verder gaan." Er komen steeds nieuwe steden bij en in de al bestaande apps kunnen nieuwe worden ontwikkeld.

Questo is door Alex Govoreanu ontwikkeld en gestart in Roemenië. Afgelopen week heeft zijn Questo app tijdens het Europese Phocuswright congres in Amsterdam de publieksprijs in de wacht gesleept. Daarnaast waren zij genomineerd als innovatieve travel startup. De Questo app is gratis te downloaden via de Appstore of de Playstore. Hiermee ontdek je op een leuke manier alle grote steden in Europa en nu dus ook de historie van de Parel van het Groene Hart. Voor meer info kijk op www.stichtinglibel.nl

Shopbox

Meer berichten