Burgemeester Petra van Hartskamp kwam Co Geelkerken en Gerda Geelkerken-Capel persoonlijk feliciteren met hun 50 jarig huwelijk (Foto: Paul van den Dungen)
Burgemeester Petra van Hartskamp kwam Co Geelkerken en Gerda Geelkerken-Capel persoonlijk feliciteren met hun 50 jarig huwelijk (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: )

Gouden paar start elke dag zo fris als een hoentje

Op 21 mei 1969 wordt in het gemeentehuis van Renkum, gemeente Oosterbeek, het burgerlijk huwelijk gesloten tussen Co Geelkerken en Gerda Capel. Het kerkelijk huwelijk voltrekt zich diezelfde dag in Heelsum. Vijftig jaar geleden.

Montfoort - Het gouden paar verhuisde vanuit Renkum naar Den Haag en kwam na een aantal omzwerving in 1973 in Montfoort terecht. Automatisering van het bankwezen vervulde jarenlang het werkzame leven van Co. Toen Fortis naar Woerden verhuisde, was de stap naar Montfoort gauw gezet. Hij was mede-oprichter van de protestants christelijke school, lid van het kerkbestuur, en voorzitter beheerscommissie Begraafplaats Montfoort. Gerda werkte vanaf die tijd in Montfoort als apothekersassistente. Zij is vrijwilligster bij de SWOM waar zij Levensverhalen schrijft, terwijl Co de lay-out verzorgt. Ook zorgt zij al 18 jaar de bloemen in De Rank. Dankzij Co eten zij al meer dan 45 jaar groente en fruit uit de eigen volkstuin in Harmelen. Iedere ochtend bezoeken zij het Knopenbad om daarna gezamenlijk te ontbijten en zo fris als een hoentje aan de nieuwe dag te beginnen. Het echtpaar heeft drie kinderen en zeven kleinkinderen. Al in Renkum aangestoken met het zangvirus, zijn zij lid van het Oratoriumkoor COV IJsselstein.

Shopbox

Meer berichten