Kevin van Engelen (l) en Rick Vianen zijn medeoprichters van de Stichting Evenementen Montfoort. Foto: Paul van den Dungen
Kevin van Engelen (l) en Rick Vianen zijn medeoprichters van de Stichting Evenementen Montfoort. Foto: Paul van den Dungen (Foto: )

STEM wil Montfoort laten bruisen

door: Paul van den Dungen

Concept voor meerjarig evenement

Onder het genot van een pilsje worden vaak de meeste plannen gesmeed. Zo ook vorig jaar in de Old Bakery waar zeven vrienden vonden dat Montfoort veel bruisender moest worden en met dat idee aan de slag zijn gegaan.

Montfoort - Het is oktober 2018 als Rick Vianen, Jochem Pallada, Kevin van Engelen, Simon Snel, Ruben Peters, Lou Hornman en Dave Bode unaniem van mening zijn dat er voor de jeugd in Montfoort te weinig valt te beleven. Zo zijn er geen grote evenementen die populair zijn bij de jeugd. Woordvoerder Rick Vianen: "We zochten naar een nieuw concept, waarmee wij een meerjarig evenement konden neerzetten." Dat laatste was sneller bedacht dan uitgevoerd. Natuurlijk liepen de vrienden tegen tal van regels en bepalingen aan en kwamen er al snel achter dat het opzetten en uitvoeren van een dergelijk plan niet zomaar kon worden gerealiseerd. In november gingen ze naar de notaris om een stichtingsakte te laten opstellen. De naam van de stichting was meteen duidelijk. "Stichting Evenementen Montfoort, afgekort STEM." Kevin van Engelen: "Wij hebben gemerkt dat de jongeren naar andere steden trekken om daar te gaan feesten. Wij willen zoiets ook hier in Montfoort kunnen organiseren. De mensen vergelijken het nu een beetje met een tentfeest van bijvoorbeeld de KPJ, maar die zijn vaak eenmalig tijdens een Boerendag of ander agrarisch evenement. Vaak is dat niet meer dan een tent, een bar en een dj. Wij willen dat groter opzetten. Een buitenfestival op een verharde ondergrond zonder blubber. Artiesten op een groot podium en natuurlijk eten en drinken. Wij willen foodtrucks maar ook wel een een wijnbar." De social media zijn inmiddels bestookt, er hangen tal van posters en banners en is er goed overleg met de gemeente Montfoort geweest. Vrijdag 14 juni wordt er gestart met de "Hollandse Nachten" met o.a. Arjon Oostrom, Raymon Hermans en de Alpen Zusjes. Op zaterdag 15 juni is het festivalterrein gereserveerd voor "Fired Up" een geheel ander muziekgenre met o.a. Dyna, Puri, Freddy Moreira en Ziggy.

Shopbox

Meer berichten