Het jubilerende MSV'19 organiseerde zaterdag voor de derde keer het G-Voetbal toernooi. Het eigen team werd vierde. Foto: Paul van den Dungen
Het jubilerende MSV'19 organiseerde zaterdag voor de derde keer het G-Voetbal toernooi. Het eigen team werd vierde. Foto: Paul van den Dungen (Foto: )

G-voetbaltoernooi MSV'19 succesvol

door: Paul van den Dungen

Want iedereen kan voetballen!

Onder een strakblauwe hemel en met zomerse temperaturen werd zaterdag op de velden van MSV'19 op sportpark Hofland het G-voetbal jubileumtoernooi gehouden.

Montfoort - Meedoen en plezier hebben is de belangrijkste drijfveer van het G-team van MSV'19, al wordt er wel gespeeld volgens de KNVB-G-voetbalspelregels. Het zijn Ad en Linda Spruit die jaren geleden al de basis hebben gelegd voor het G-voetbal bij MSV'19. "Het toernooi van vandaag kan alleen maar gehouden worden omdat er weer een heleboel mensen het leuk vinden om vrijwillig bij te dragen aan het succes hiervan", zegt de toernooiorganisator René Damme. "Hoe mooi deze dag te beginnen met het ontvangen van een cheque van € 3500,= afkomstig van de Zwaluwen Jeugdactie. Op het gevaar af mensen te vergeten wil ik een extra woord van dank richtene aan Nico de Korte en Fred Hatzmann die samen met Ferry, René en Jos zich iedere week weer belangeloos voor dit team inzetten." In de tent op het terrein zitten de teams te wachten die net hebben gespeeld of nog moeten gaan spelen. Naast MSV'19 zijn daar de G-teams van de Bumpelaars uit Nieuwveen, Desto-Utrecht, Wasmeer-Hilversum, VEP-Woerden, VVJ-Utrecht, Driebergen, IJsselmeervogels-Spakenburg, VVIJ-IJsselstein, Woudenberg, en Valleivogels uit Scherpenzeel. Vanaf 10.00 uur wordt er op drie velden het toernooi afgewerkt, terwijl er op veld vier de penalty's worden genomen. Op tijd is er een natje en een droogje en wordt het rond het middaguur een lunch aangeboden. De sfeer is grandioos. De deelnemers zijn allemaal wild enthousiast. Ze lachen en praten met elkaar, maken grapjes of bespreken op hun manier de wedstrijd. Er is zelfs een speler van de Bumpelaars die iedere keer als hij hier komt bij MSV'19 wil horen en daarvoor ook een shirt krijgt uitgereikt. Hier gaat het werkelijk alleen maar om het spelletje. Het is leuk als er gewonnen wordt, maar het hoogtepunt blijft toch de lol die ze met elkaar hebben.Als 's middags dan ook nog blaaskapel ZWUP komt spelen, gaat het dak eraf. De rest is maar een spelletje.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden