Koen Stekelenburg vertolkte de rol van de volwassen Ciske de Rat op voortreffelijke wijze. Een metalen silhouet is een kostbare herinnering daarvan.
Koen Stekelenburg vertolkte de rol van de volwassen Ciske de Rat op voortreffelijke wijze. Een metalen silhouet is een kostbare herinnering daarvan. (Foto: )

Koen Stekelenburg: Toneel is magisch

In deze rubriek maken we nader kennis met bekende inwoners. Er wordt hen een aantal persoonlijke vragen gesteld om hen beter te leren kennen. Dit keer Koen Stekelenburg, bekend om zijn rol onlangs als Ciske de Rat maar ook als vrijwilliger bij diverse organisaties. Wie is hij?

Koen (27) is een echte geelbuik en is nooit weggeweest. "Als je door het prachtige centrum fietst, zit ik lachend met mijn kop omhoog. Ik hou er van." Hij deed de Pabo. "Ik vind het fantastisch om met kinderen te werken maar van de hele papierwinkel werd ik niet gelukkig." Toen Marcel Heijmans hem vroeg in de supermarkt te komen werken deed hij dat, inmiddels al weer vijf jaar, en met de nieuwe Coop voelt het weer als een nieuwe baan. Zijn leraar in het basisonderwijs zag al wat hij in zijn mars had. "Jij zou de nieuwe Joop van den Ende kunnen zijn!" Koen speelt heel graag toneel en onlangs dus Ciske de Rat. "Ik ben overladen met positieve reacties, maar ik vind het altijd retespannend. De rol van Ciske was echt een mijlpaal. De innerlijke strijd die hij had herken ik van de tijd toen ik nog niet uit de kast was gekomen." Koen bezoekt in zijn vrije tijd vaak het theater. "Maar ik heb na een drukke week altijd koen-tijd nodig. Even niemand om me heen." Hij is bang voor spinnen en eet regelmatig vegetarisch. Hij maakt zich zorgen om het klimaat, de regelstaat in ons land en allerlei onrecht.

Shopbox

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden